Familia primarului Jurebie a vândut o parte din averea lui Sadoveanu la un dezvoltator imobiliar!

3072

O proprietate deținută la Târgu-Jiu de boierul Ștefan Sadoveanu zis Bubi, în zona Pasarelei de lângă Parcul Coloanei Infinitului, moștenită de familia edilului de Săcelu, Florin Jurebie în coproprietate cu Ioan Cioc, un pensionar din București, a fost achiziționată, în plină stare de urgență, de un dezvoltator imobiliar. Proprietatea constând într-un teren cu o casă mică a fost înstrăinată pentru 380.000 de euro. Pe terenul lui Bubi Sadoveanu, ajuns în posesia familiei Jurebie și a lui Cioc, se vor construi blocuri.

Familia edilului local de Săcelu, Florin Jurebie, a moștenit această proprietate pe care și-a adjudecat-o prin mai multe procese. O deținea împreună cu pensionarul Ioan Cioc, cel care a fost de acord ca proprietatea să fie vândută pentru un preț cât mai avantajos. Vânzarea s-a parafat cu circa două luni în urmă și a fost adjudecată cu 380.000 de euro de o firmă care a făcut blocuri în zonă, alături de o rudă a omului de afaceri Viorel David.
Proprietatea, deși așa a și trebuit, nu apare în nicio declarație de avere de-a primarului PSD, Florin Jurebie, care are 90% din bunuri moștenite, din banii săi fiind cumpărat doar un teren de 198 de mp.
De altfel, în declarații nu apar nici banii încasați pentru folosința terenului de sub sala de sport din localitate, circa 6,5 miliarde de lei revenind familiei Jurebie, iar o sumă similară lui Cioc. Edilul are cotă indiviză din chirie și proprietatea din Târgu-Jiu, dar acest lucru nu apare în declarațiile de avere ale edilului PSD de Săcelu și nici în cele de interese.

Blocuri în spatele casei ex-senatorului Greblă
Familia Jurebie a moștenit de la boierul Sadoveanu 3,6 ha de teren dobândite pe Legea 10 și 6,35 ha la Legea 18. Aceștia au mai solicitat circa 600 de hectare de teren pe Legea 247, dar instanțele Tribunalului Gorj le-au respins în mod irevocabil și definitiv cererile.Deși am încercat să vorbim cu primarul Jurebie pentru a ne spune cum își explică lipsa din declarațiile de avere și interese și înstrăinarea ultimei proprietăți a boierului, edilul nu a răspuns la telefon.
Pe proprietatea Jurebie&CioC se vor edifica blocuri, ce vor fi vândute cetățenilor interesați. De altfel, dezvoltatorul imobiliar a mai construit în zona Coloanei Infinitului.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here