Familia doctorului Călin Neamţ se reuneşte în Anglia

132

olga familieŞefa Laboratorului Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, Olga Neamţ, va părăsi sistemul medical românesc, la sfârşitul acestui an. Ea va pleca în Anglia, unde deja, soţul său, fostul director al Serviciului de Ambulanţă Gorj, Călin Neamţ, lucrează de ceva timp într-un spital.

O familie de medici din Gorj a decis să părăsească România şi să lucreze în sistemul de sănătate al altei ţări. Avantajele sunt multe, însă, cel mai important lucru pentru familia Neamţ este recunoaşterea pentru ceea ce fac. Olga Neamţ este şefa Laboratorului Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa de ani de zile. Cu o poziţie socială bună, Olga Neamţ doreşte să-şi urmeze soţul, aflat deja în Anglia. “Am hotărât să-mi urmez soţul. Pe 30 octombrie voi merge în Anglia, dar în concediu. Până atunci, deja am completat actele, aştept şi examenele, astfel încât până la sfârşitul acestui an să am decizia de primire în Asociaţia Profesională a Persoanelor din Sănătate”, a declarat Olga Neamţ.

Călin Neamţ lucrează deja în Anglia

fam NeamtÎn Anglia, soţul său, Călin Neamţ, profesează deja de aproape doi ani. Acesta lucrează la Doncaster Royal Infirmary în cadrul A&E Department. Călin Neamţ a lucrat 15 ani la Serviciul de Ambulanţă Gorj, fiind pentru câţiva ani şi director al acestei instituţii. Este medic de peste 25 de ani şi a mai lucrat ca medic în străinătate, în Elveţia şi Libia. Înainte de a pleca în Anglia, Călin Neamţ a explicat pentru ce părăseşte ţara: “Nu mai sunt motivat să rămân în România, de aceea prefer să lucrez în străinătate, unde există condiţii optime, dotări, respect şi nu în ultimul rând motivul financiar”, a mărturisit acesta. În Anglia, medicul din Gorj primeşte 10.000 de lire sterline, un salariu pe care niciodată nu l-ar fi putut obţine în România. Olga şi Călin Neamţ au decis să lucreze în sistemul de sănătate din Anglia, însă, fiica lor, Laura, a rămas în ţară. Aceasta lucrează la o firmă de comerţ exterior, dar aproape lunar pleacă în interes de serviciu în afara graniţelor ţării. În curând va pleca în Finlanda.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here