Falşi inspectori OPC prinşi cu ocaua mică

239

Patru bucureşteni, trei bărbaţi şi o femeie, s-au dat drept inspectori de la Protecţia Consumatorului şi au ajuns să aibă de-a face cu Poliţia după ce au fost prinşi că se foloseau de funcţiile pe care, de fapt, nu le aveau. Aceştia şi-au ales magazine rurale, din zona de sud a judeţului, fiind convinşi că aici vor speria vânzătoarele şi nu vor fi prea uşor depistaţi.

Pasenţa le-a ieşit uşor, mai ales că la Turburea, la primul magazin la care au oprit au dat peste o patroană care numai ce îşi deschisese afacerea şi care s-a şi speriat când a fost luată „tare” ca să scoată actele la control.
„Ne-am speriat, normal, pentru că ei ne-au fluşturat o legitimaţie pe care nu ne-au lăsat s-o citim. Au spus doar că ei sunt de la OPC şi au început să verifice marfa, să ne dea indicaţii şi, la final, să ne spună că ne dau amendă sau ne înţelegem. Speriată cum eram am preferat varianta înţelegerii. Mi-a fost teamă, mai ales când au zis că vor să ne facă proces verbal pentru amendă”, spune reprezentanta magazinului cu pricina. Patroana de aici spune că tupeul cu care au intrat bucureştenii peste ea şi lipsa ei de experienţă au făcut-o să nu îşi dea seama că are de-a face cu nişte falşi inspectori.
Bucureştenii au mers apoi la un alt magazin, unde au mai aplicat o „amendă” de alte câteva sute de lei pentru a nu încheia proces verbal, după care au ajuns şi la Săuleşti. Aici aceştia au avut ghinionul să dea peste o vânzătoare cu vechime, care imediat şi-a sunat patronul. Avea şi motive pentru că Loganul cu care au venit falşii inspectori avea numere de Bucureşti ori în Gorj inspectorii OPC sunt atât de puţini că-i cam ştie toată lumea. „Mi s-a părut dubios în primul rând că au venit cu o maşină de Bucureşti. Mi-au arătat o legitimaţie pe care scria ceva cu Protecţia Consumatorului, evident că nu am apucat să o citesc. Unul dintre ei a spus că se numeşte Lache şi mi-a spus să stau liniştită că el e de la OPC. Mă speriasem toată pentru că eram singură, numai ce plecase un client şi intraseră ei patru. S-au uitat prin magazin, iar la final s-au apucat să scrie ceva. M-au pus să semnez, nu m-au lăsat să citesc şi mi-au spus să nu se mai repete altă dată, dar nu ştiu ce să se repete”, povesteşte Maria Guşiţă.
Femeia a apucat să îşi sune patronul cât timp bucureştenii erau în inspecţie şi acesta, la rândul său, a anunţat Poliţia, la finalizarea controlului falşii inspectori fiind depistaţi în trafic, în timp ce îşi căutau următoarea ţintă. Toţi patru au fost reţinuţi pe loc, iar ieri au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti pentru a fi audiaţi. Niciunul dintre ei nu recunoaşte că şi-ar fi atribuit calitatea de inspector OPC, toţi spunând că sunt nevinovaţi. Poliţiştii, în schimb, au găsit la aceştia banii pe care îi luaseră din „amenzi”, vreo 800 de lei, oamenii legii aşteptând acum să vadă dacă şi alţi patroni se vor plânge că au primit vizitele bucureştenilor. Cei patru sunt acuzaţi de înşelăciune şi riscă să stea după gratii şi până la 12 ani dacă vor fi găsiţi vinovaţi.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here