Face închisoare în locul unei pedepse cu suspendare!

294
FOTOGRAFIA INSOTESTE MATERIALUL MEDIAFAX "LA INCHISOARE, NUMAI DE RACOARE NU SE POATE VORBI IN ZILELE CANICULARE", DIN 26 IUNIE 2007 Majoritatea detinutilor stau la usa celulei, pentru ca aerul din interior este irespirabil, in Penitenciarul Jilava, marti, 26 iunie 2007. Temperatura foarte ridicata, lipsa frigiderelor, conditiile grele de detentie fac viata imposibila la penitenciarul Jilava. BOGDAN BARAGHIN / MEDIAFAX FOTO

Verdict final al judecătorilor într-un dosar de înșelăciune în care patronul unei firme din Padeș a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni pentru că a păcălit statul cu câteva sute de mii de lei. Sever Corlan a fost condamnat inițial, anul trecut, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru faptele sale, fiind obligat să presteze muncă în folosul comunității, sentință care părea să îi convină, întrucât nu a contestat-o. Verdictul nu a fost însă acceptat de procurori, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu formulând apel la Curtea de Apel Craiova și solicitând o pedeapsă mai mare pentru inculpat, lucru care, parțial, s-a și întâmplat. Corlan a fost acum condamnat cu executare, urmând să stea după gratii mai puțin de trei ani însă.
“Desfiinţează în parte sentinţa apelată, sub aspectul laturii penale şi, rejudecând: Descontopeşte pedeapsa rezultată aplicată inculpatului Corlan Sever în pedepsele componente pe care le repune în individualitate. Reduce pedeapsa aplicată pt. o infracţ. prev de art 244 alin 1, 2 C.P., cu aplic art. 35 C.P. şi art 5 (p. civ. A.J.P.I.S. Gorj) de la 2 ani închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit a, b, g C.P. la 1 (unu) an închisoare şi 1 (unu) an interzicerea drepturilor prev. de art 66 lit. a, b, g. C.P. În baza art. 38 alin 1, 39 al 1 lit. b şi art. 45 alin 3 lit. a C.P Recontopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa rezultată de 2 ani şi 8 luni ( doi ani şi opt luni) închisoare şi ped. complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art 66 lit a, b, g, C.P – ultimul constând în interdicţia dreptului de a fi asociat, administrator sau director al unei societăţi comerciale – cu o durată de 3 ani. Înlătură aplicarea art. 91-93 C.P. şi dispune executarea pedepsei principale de 2 ani şi 8 luni închisoare în regim de detenţie. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Definitivă”, au decis magistrații din Bănie.
“Celelalte dispoziții ale sentinței apelate” presupun, inclusiv obligația inculpatului de a plăti statului banii pe care i-a încasat prin înșelăciune. Ca urmare, Corlan trebuie să facă rost de aproape 400.000 de lei pentru a despăgubi AJOFM Gorj și APIS Gorj, inclusiv dobânda aferentă, el nefiind primul gorjean care primește o sentință cu condamnare pentru astfel de fapte. Afaceriști din Prigoria și Albeni au primit în trecut condamnări similare pentru același gen de infracțiuni, în timp ce alți consăteni de-ai acestuia din Padeș au fost condamnați la pedepse cu suspendarea executării perioadei de detenție.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here