Fabi’s Kitchen: Chiftele de dovlecei cu brânză feta și sos de usturoi

1212

Lista de cumpărături pentru 4 porții:
Pentru chiftele de dovlecei:
* 600 g dovlecei
* 200 g feta
* 2 bucăți de ceapă Şalotă
* 5 linguri pesmet
* 4 linguri de făină
* 3 lingurițe de pătrunjel proaspăt
* 4 linguri de ulei de măsline
* 1 ou
* Sare, piper şi coajă de lămâie rasă, după gust
Sosul de usturoi:
* 150 g cremă de brânză
* 2 căţei de usturoi
* 2 linguri de lapte
* 1 lingură fire de arpagic verde
* Sare şi piper după gust

Mod de Preparare:
Sosul de usturoi:
Tocaţi mărunt firele de arpagic verde. Căţeii de usturoi se curăţă şi se presează. Puneţi crema de brânză într-un castron, adăugați usturoiul, sare şi piper după gust, laptele, firele de arpagic şi amestecați totul bine, după care se pune la frigider timp de aproximativ 30 de minute.
Pentru chiftele de dovlecei:
Spălați, curățați şi radeți pe răzătoare dovleceii; se sărează şi se lasă 15 minute să se odihnească. Se așază dovleceii într-o strecurătoare, se storc foarte bine de apă, după care se pun într-un castron. Tocaţi ceapa Şalotă şi pătrunjelul mărunt. Brânza feta se sfărâmă cu o furculiță. Se adaugă ceapa Şalotă, oul, pătrunjelul, făina, pesmetul, coaja de lămâie rasă, sare şi piper. Se amestecă totul şi, dacă e nevoie, după gust mai adăugați sare. Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie şi formați chiftele din amestec. Prăjiți până se rumenesc. Se servește cu sosul de usturoi.
Poftă bună!
Rețeta o puteți urmări și pe YouTube, pe Fabi’s Kitchen. Important este faptul să vă abonați GRATUIT!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here