Expoziţie naţională la Târgu-Jiu, de ziua lui Brâncuşi

586

Luna viitoare, mai exact pe 18 februarie, filiala Târgu-Jiu a UAP din România va organiza expoziţia naţională cu tema „Desenul după/post Brâncuşi”, expoziţie de grup a membrilor UAP din România, cu ocazia aniversării a 140 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi.

Expoziţia va fi realizată în parteneriat cu Centrul de Cercetare Documentare şi Promovare ,,Constantin Brâncuşi”, Universitatea ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în cadrul proiectului cultural al Consiliului Judeţean Gorj, „2016 – Anul Brâncuşi în Gorj”. „Având în vedere că anul 2016 este Anul Brâncuşi în Gorj, suntem obligaţi de statutul nostru de artişti profesionişti, membri ai UAP din România, ca manifestările expoziţionale să fie de maximă calitate, pentru a se ridica la nivelul personalităţii omagiate. Tehnica desenului şi maniera stilistică a artistului în care va decide să-şi creeze lucrările ţin de libertatea de exprimare artistică, calitatea vizuală/plastică şi semnificaţia mesajului fiind elementul definitoriu ce trebuie să răspundă temei. Fiecare artist poate aduce/trimite maxim trei lucrări cu dimensiunea maximă de 100/100 şi minimă de 30/20. Întrucât vom realiza un catalog al expoziţiei, vă informăm că lucrările trebuie fotografiate cu o rezoluţie acceptabilă şi trimise în format jpg pe adresa de e-mail a filialei noastre, uaptgjiu@yahoo.ro până în data de 5 februarie 2016. De asemenea, trebuie trimisă şi o fotografie portret a artistului pentru catalog”, au transmis reprezentanţii UAP Târgu-Jiu.
Predarea lucrărilor se face până la data de 10 februarie, la sediul filialei Târgu-Jiu a UAP România, respectiv Galeriile Municipale de Artă din Târgu-Jiu din strada Traian, nr. 27 parter. Organizatorii au dreptul de a folosi imagini ale lucrărilor expuse, fără plată către autor, cu scopul promovării expoziţiei, în materialele publicitare ale expoziţiei în scop de informare, marketing şi educaţional. Se va edita un catalog care va fi primit de fiecare participant la expoziţia „Desenul după/post Brâncuşi”. Costul trimiterii şi returnării lucrărilor va fi suportat de către fiecare participant. Artiştii care doresc să-şi trimită lucrările prin curier rapid trebuie să-şi ambaleze corespunzător lucrările, pentru a nu fi deteriorate la transport, şi pentru a putea fi reambalate şi returnate la sfârşitul expoziţiei. Organizatorii nu-şi asumă responsabilitatea pentru deteriorarea lucrărilor trimise prin poştă, dacă aceste daune sunt constatate la primire. Pe întreaga durată a expoziţiei, participanţii nu îşi pot retrage lucrările. Modul de înrămare al lucrărilor trebuie să fie rezonabil şi să aibă elemente de prindere pentru expunere, precum şi datele de identificare trecute pe spatele lucrării: nume artist, titlul lucrării, dimensiunea, tehnica, anul execuţiei. Comisia de jurizare a lucrărilor îşi păstrează dreptul de a respinge lucrările ce nu sunt în tema stabilită, nu au calitate artistică sau sunt neglijent prezentate.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.