Expoziție de mașini electrice în centrul Târgu-Jiului

1015

În perioada 7-9 iunie, în centrul municipiului Târgu Jiu, va fi organizată o expoziție de mașini electrice. Circa 20 de astfel de autovehicule vor fi expuse târgujienilor amatori, interesați și iubitori ai mașinilor viitorului.

Ieri, la Primăria Târgu-Jiu, a fost organizată o conferință de presă privind expoziția de mașini electrice. La conferință a fost prezent și Cosmin Unga, proprietar al unei mașini electrice Tesla. ,,Sunt proprietar de mașină electrică. Susținem în România dezvoltarea infrastructurii electrice. La expoziție vor participa 20 de astfel de vehicule. În Gorj avem 24 de posesori de mașini full electric, iar în Gorj sunt 4 stații de încărcare: două la Bumbești Pițic și Runcu, și alte două la Târgu-Jiu, una la mall și o alta la o spălătorie de pe strada Victoriei. Toate încărcările sunt gratuite. Mâine (n.r. astăzi) o astfel de stație va fi montată și la Rânca. O încărcare durează minim 2 ore, în funcție de puterea bateriei. În cazul Tesla, bateriile au o garanție de 8 ani de zile. Pentru o mașină electrică se face doar o revizie anuală care costă circa 300 de euro”, a declarat Cosmin Unga.

Patru noi stații de încărcare, la Târgu-Jiu
Și edilul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, spune că în perioada următoare se vor instala în oraș alte patru stații de încărcare. ,,În prezent, printr-un proiect cu finanțare europeană, am obținut aprobare și vom monta patru stații de încărcare a mașinilor electrice. Obligatoriu, după montare, vom asigura în zonele respective și locuri de parcare. Cele patru stații vor fi amenajate în zonele Super 2000, Liceul Pedagogic, în față la Banca Transilvania din zona Traian și o alta pe Victoriei”, a precizat Romanescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here