Executor judecătoresc, audiat la Poliția Rovinari, într-un dosar de abuz în serviciu!

1747

Nicolae Gagiu, executorul judecătoresc trimis în judecată de procurorii DNA Craiova pentru prejudicierea CE Oltenia cu șase milioane de lei, acesta având sechestru pe avere, a fost audiat pe 15 martie la Poliția Rovinari, într-un dosar de abuz în serviciu, aflat în cercetare din 2016. Faptele cercetate, potrivit IPJ Gorj, s-au comis în anul 2011.

În dosarul penal nr.514/P/2016, investigat de Poliția Rovinari, s-au dispus reaudierea mai multor persoane, executorul Gagiu fiind chemat la declarații vineri. Potrivit IPJ Gorj faptele cercetate acum de polițiști, sub coordonarea unui procuror, ar fi fost comise în urmă cu opt ani de zile, cercetările fiind inițiate în 2016. Deocamdată, Gagiu are statut de martor în acest dosar și de inculpat în altul, cu un prejudiciu de aproape șase milioane de lei creat CEO. De altfel, executorul judecătoresc din Târgu-Jiu, Nicolae Gagiu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova, în luna noiembrie, în stare de libertate, după ce, în contextul desfăşurării unor proceduri de executare silită, ar fi prejudiciat Societatea Complexul Energetic Oltenia şi ar fi obţinut pentru sine un folos necuvenit de aproape şase milioane de lei. Potrivit unui comunicat DNA remis, procurorii de la Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a executorului judecătoresc Nicolae Gagiu, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată, cu producerea de consecinţe deosebit de grave.

CEO, parte civilă în dosar!
În rechizitoriu, procurorii au reţinut că ,,în perioada 15 aprilie 2014 – mai 2018, inculpatul Gagiu Nicolae, în calitatea menţionată mai sus, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfăşurării a şase proceduri de executare silită, a cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obţinerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 5.924.320 de lei. Concret, deşi prin deciziile instanţelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta a transferat şi ulterior a retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menţionată mai sus”, se arată în comunicatul DNA. Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în cauză. De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui teren şi asupra celorlalte bunuri ale lui Nicolae Gagiu, inclusiv sume de bani, prezente şi viitoare. Potrivit DNA, dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Craiova cu propunerea de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here