Excavatorul 03 își oprește roata! Negocieri reluate pe exproprieri

2504

Doar două excavatoare mai lucrează la Cariera Lupoaia, aparținând CE Oltenia, iar unul dintre ele este în pericol să-și oprească activitatea, în scurt timp. Totul, deoarece unul dintre utilaje nu mai are front de lucru, decât pentru câteva zile, spun salariați din producție. Dacă nu se fac urgent exproprieri, utilajul va fi oprit, așa cum s-a întâmplat cu excavatoarele 01, 04 și chiar 05 de la această unitate minieră. Conducerea companiei cunoaște situația, dar este în imposibilitatea să o rezolve, din lipsa frontului de lucru datorat exproprierilor stopate.

În prezent, la Cariera Lupoaia se mai lucrează doar cu excavatoarele 02 și 03, al doilea fiind în pericol de a fi tras pe dreapta din lipsa frontului de lucru. În prezent, trei excavatoare sunt oprite, asta din lipsa terenului fertil de exploatat. Conducerea unității ar fi anunțat că se reiau negocierile blocate cu persoanele care nu au fost încă despăgubite, deși au teren în fața utilajelor.

Stresul, inexistent pentru administrație, devastator pentru salariați!
În tot acest timp, conducerea CEO cere continuu cărbune, existând o presiune maximă asupra salariaților de a găsi lignit sub orice piatră. De aici și problemele în rândul personalului, care lucrează cu lipsuri de materiale și sub un stres permanent.
Trei ingineri ai acestei unități miniere au făcut preinfarct în ultima lună, fiecare la o distanță unul de altul. Toți au supraviețuit cu greu bolii, unul aflându-se încă la un spital din Târgu-Mureș, unde i s-au montat trei stenturi la inimă, altul a fost adus acasă de la spital și este într-o stare de convalescență, care necesită săptămâni de repaus, iar al treilea este internat la un spital din Severin și nu poate fi transferat la București, urmare a stării sale de sănătate deloc bune.

Șase morți de inimă
În ceea ce privește numărul morților din CEO, cifra a ajuns la șase spun salariați ai Carierei Pinoasa. Electricianul a decedat la finalul lunii ianuarie. Ion(Ninel) Buicu avea doar 55 de ani și lucra la atelierul mecanic al acestei unități miniere. Salariatul a făcut infarct acasă, pe scaun. Compania încearcă acum să o angajeze pe văduva acestuia, omul domiciliind în comuna Bălești, în satul Ceauru.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here