Evenimente multiple în spiritul Sărbătorilor de iarnă, la centrele din subordinea DGASPC

836

Ca în fiecare an, pe tot parcursul lunii decembrie, în centrele subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, sunt organizate numeroase evenimente specifice perioadei Sărbătorilor de iarnă.

La nivelul fiecărui complex de servicii sociale, au fost programate serbări de Crăciun, care cuprind programe artistice susținute de beneficiari, aceștia interpretând colinde, cântece specifice sărbătorilor de iarnă și recitând poezii. „Se împodobesc brazi de Crăciun la toate centrele subordonate Direcției, locațiile fiind decorate corespunzător, cu ornamente specifice. De asemenea, în prag de sărbători, beneficiarii au primit și vor primi cadouri de la sponsori și de la oameni cu suflet mare. Tot în această perioadă, vor fi organizate expoziții cu lucrări realizate de beneficiari, iar ei se vor putea bucura și de programe de recreere în aer liber: vizitarea Parcului Central și a centrului municipiului Târgu-Jiu, unde vor admira bradul din Piața Prefecturii și vor putea vizita Târgul de Moș Nicolae, organizat în zona pietonală. În plus, o parte dintre beneficiari vor merge la colindat. Ca de obicei, facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a crea, în fiecare centru, o atmosferă cât mai asemănătoare cu cea a mediului familial. Am făcut și continuăm să facem eforturi pentru a aduce în sufletele beneficiarilor noștri spiritul sărbătorilor de iarnă, astfel încât aceștia să nu resimtă lipsa familiei și a celor dragi”, a declarat Laurenţiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.
De asemenea, s-a stabilit ca în fiecare complex de servicii sociale să se organizeze tradiționala pomana porcului, în diferite zile: 9 decembrie – C.Î.A. Suseni, 17 decembrie – C.S.C.C.D. Târgu-Cărbunești, 18 decembrie – C.S.C.C.D. Novaci, 12 decembrie – C.S.A.P.R. Târgu-Jiu, 16 decembrie – C.S.C.C.H. Târgu-Jiu, 20 decembrie – C.R.R. Târgu-Cărbunești, 10 decembrie – C.Î.A. Dobrița, 13 decembrie – C.S.C.C.N.S. Târgu-Jiu, 16 decembrie C.S.C.C.D. Târgu-Jiu, 19 decembrie – C.R.R.N.A. ,,Bâlteni” Târgu-Jiu. Pe data de 25 decembrie, beneficiarii C.S.C.C.D. Novaci vor participa la slujba religioasă de Crăciun, oficiată la biserica din localitate.
Pentru masa de Crăciun și cea de Anul Nou, meniul beneficiarilor din toate centrele subordonate DGASPC Gorj va fi compus din preparate tradiționale, respectiv: salată boeuf, sarmale cu mămăliguță și piftie, friptură de porc la tavă, dulciuri și fructe.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here