Eveniment militar inedit la Tărgu Jiu: înființarea Batalionului 24 Infanterie

3717

Piața Prefecturii din centrul municipiului Tărgu Jiu este, astăzi, locul de desfășurare a unui eveniment mai rar întălnit: este vorba de înființarea Batalionului 24 Infanterie TĂRGU-JIU. Spunem că este vorba de un lucru rar întălnit deoarece, la mai bine de trei decenii de la Revoluție, după ce Gorjul a avut chiar două batalioane de armată – Infanterie și Vănători de Munte – ulterior desființate, era greu de crezut și nimeni nu se mai aștepta că vor mai fi înființate alte asemenea structuri militare pe teritoriul județului de la poalele Parăngului.

Ceremonial militar și expoziție de tehnică militară
Ceremonialul militar va debuta astăzi, joi, 10 august 2023, cu organizarea unei expoziții de tehnică și armament, începănd cu ora 9.00. În cadrul expoziției amintite vor fi prezentate publicului transportoare blindate Piranha III, Piranha V și tun Oerlikon. Va urma o prezentare a corpului de luptă, urmată de o defilare a Batalionului 24 Infanterie în Piața Prefecturii din municipiul Tărgu Jiu. Vor fi prezenți la eveniment reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, cei ai structurilor locale din SNAOPSN, reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, precum și ai autorităților publice locale și ai structurior militare implicate în organizarea ceremoniei.
Organizatori al ceremonialului militar de înființare a Batalionului 24 Infanterie TĂRGU JIU sunt structurile Brigăzii Multinaționale Sud Est aparținănd Statului Major al Armatei din cadrul Ministerului Apărări Naționale. De altfel, încă de la primele ore ale dimineții de ieri mai multe transportoare blindate, alături de tehnică militară, au fost aduse în centrul orașului, iar Piața Prefecturii din municipiul Tărgu Jiu s-a umplut de cadre militare care făceau repetiții și realizau ultimele pregătiri pentru evenimentul inedit de astăzi.
Marius STOCHIȚOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here