Eveniment astronomic deosebit, la Târgu-Jiu – 62 de lampioane, pentru Brâncuşi

1554

Gorjenii pasionaţi de astronomie pot participa, sâmbătă, de la ora 19.00, la un eveniment deosebit, ce va avea loc în Parcul Coloanei Infinitului. Tot atunci 62 de lampioane vor fi lansate, deoarece pe 16 martie 2019 se împlinesc 62 de ani de la moartea titanului de la Hobiţa.

În cadrul evenimentului ,,Brâncuși – Zbor spre bolta cerească. Observații astronomice”, gorjenii pasionaţi de astronomie, şi nu numai, vor putea observa Luna, Planetele Saturn si Marte, dar şi alte corpuri cereşti, galaxii şi roiuri de stele.
,,Te invităm pe 16 martie, de la ora 19.00, în Parcul Coloanei fără Sfârșit, pentru a afla alte lucruri despre Brâncuși, la 62 de ani de la moartea sa. Vrem să-ți arătăm Cerul, atât de prezent în scrierile, vorbele și operele lui Brâncuși. Cel mai bun loc pentru întâlnirea noastră, în ziua în care îl omagiem pe Brâncuși, este Coloana fără Sfârșit, opera care unește Cerul cu Pământul. Un prieten al comunității noastre, Gorjenii lui Brâncuși, Marcel Jinca, ne arată Cerul cu ajutorul telescopului. De asemenea, vom putea fotografia, prin telescop, Luna. Profităm de ocazie să facem o invitație tuturor celor care dețin un telescop cu ajutorul căruia putem face observații astronomice! Vă așteptăm la Coloană!”, precizează organizatorii.

62 de lampioane, lansate pentru Brâncuşi
Sâmbătă, 16 martie, împlinirea a 62 de ani de la dispariţia lui Constantin Brâncuşi, va fi marcată prin lansarea a 62 de lampioane. ,,Tot atunci vom lansa 62 de lampioane pentru că pe 16 martie 2019 se împlinesc 62 de ani de la moartea lui Brâncuși. Veniți! Pe 16 martie, când se lasă întunericul și se deschide cerul, la Coloana fără Sfârșit! PS: Informațiile meteo arată că vremea ne va permite să observăm cerul pentru că o vom putea face doar dacă este senin”, au mai anunţat organizatorii evenimentului.
A.C.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here