Evaziune de 700.000 de lei la o firmă din Târgu-Jiu

449

Două bucureştence sunt cercetate penal de poliţiştii gorjeni pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Cele două sunt suspectate că ar fi cauzat bugetului statului un prejudiciu de circa 700.000 de lei.

Potrivit poliţiştilor, cele două afaceriste au creat acest prejudiciu în perioada 2010 – 2012, prin înregistrarea în contabilitatea firmei lor a mai multor facturi fiscale false.
“Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat cu privire la faptul că în perioada 2010 – 2012, două femei în vârstă de 47, respectiv 48 de ani, ambele din municipiul Bucureşti, în calitate de asociat, respectiv administrator ale unei societăţi comerciale din municipiul Târgu-Jiu, au înregistrat în contabilitatea societăţii facturi fiscale care nu reflectă operaţiuni reale. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este în valoare de aproximativ 700.000 de lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here