Eurojob a intervenit la ITM Gorj pentru minerii din Prigoria

170

mineriConducerea Asociaţiei Eurojob a solicitat în scris conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj să intervină pentru a clarifica situaţia minerilor de la Prigoria, trimişi acasă de angajatori pe baza concediilor de aşteptare nereglementate.

Răspunsul ITM Gorj nu a fost însă pozitiv, deşi conducerea instituţiei a intervenit în favoarea salariaţilor de la CE Turceni, aflaţi într-o situaţie similară. Cererea Eurojob a fost redirecţionată către ITM Dolj, deşi muncitorii sunt din Gorj şi prestează în judeţul nostru.

Paisprezece dintre salariaţii Sucursalei Miniere(SM) Prigoria au iniţiat acţiuni în instanţă împotriva Complexului Energetic Craiova pentru că, începând din 24 februarie, li s-a interzis accesul la muncă. Oamenilor li s-au desfăcut contractele individuale de muncă, practic la 29 dintre salariaţi li s-a întâmplat asta, pe motivul concediului de aşteptare încă nereglementat. Deşi oamenii au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj în legătură cu ilegalitatea care li s-a creat, inspectorii de muncă din judeţul vecin nu au luat exemplul celor din Gorj şi nu au oprit abuzul creat la Prigoria.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here