Euro a fost amânat pentru 2021! Sezoanele interne se vor relua!

733

Decizia istorică luată, marți, de UEFA! Pandemia de coronavirus care a afectat întreaga lume a dus la amânarea turneului final care urma să se dispute și la București. Faptul că ,,Europeanul” avea meciuri în 12 țări i-a împiedicat pe oficialii forului de decizie să se gândească la reprogramarea turneului tot în 2020. Inițial, campionatul ar fi trebuit să se joace în perioada iunie – iulie a acestui an. UEFA a organizat o videoconferință cu toți cei 55 de membri la care a fost anunțată decizia. Turneul va avea loc cu un an mai târziu, pentru ca ligile interne și UEFA Champions League, respectiv Europa League, să se poată finaliza.
Capitala României urmează să organizeze 4 partide de la Euro 2021, 3 din faza grupelor și 1 din optimi.
,,E o decizie foarte bună, cea mai bună decizie care se putea lua în acest moment, trebuia asigurată siguranţa populaţiei. Ştiam care sunt scenariile UEFA, e mult mai bine, mai ales că era o competiţie desfăşurată în mai multe oraşe din Europa,” a declarat Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, într-o intervenţie la Digi 24.
Euro 2020 trebuia să înceapă pe 12 iunie la Roma și să se încheie o lună mai târziu pe Wembley.
Stroe a mai spus că amânarea ar putea fi benefică pentru încheierea lucrărilor la stadioanele din Capitală.
,,Investiţiile vor continua, faptul că Euro se amână nu înseamnă că se vor sista lucrările, cu siguranţă ne vom încadra cu toate stadioanele în termen. Sunt oricum investiţii publice necesare poporului. Ne vom strădui să asigurăm cele mai bune condiţii, se vor rezolva şi investiţiile în transport, ţin mereu legătura cu cei responsabili”.
Dacă Euro 2020 a devenit Euro 2021, campionatele continentale, inclusiv ligile din România, vor avea timp să se încheie până în vară, iar pauza dintre sezoane va fi scurtată.
,,În realizarea propunerilor sale, UEFA a considerat prioritară încheierea sezonului competițional 2020-2021. Continuând evaluarea situației, următoarele decizii vor fi, de asemenea, implementate:
Meciurile internaționale programate în luna martie, inclusiv play-off-urile EURO 2020, vor fi mutate în iunie 2020.
Partidele de calificare programate în iunie 2021 vor fi reprogramate, la fel și turneul final al Ligii Națiunilor, EURO U21 și Campionatul European feminin din iunie-iulie 2021.
Reconfigurarea săptămânii fotbalistice în raport cu competițiile naționale și competițiile europene – spre exemplu, competiții naționale de luni până vineri și competiții continentale în week-end-uri.
Reconfigurarea tururilor de calificare în competițiile europene pentru sezonul 2020-2021.
Un grup de lucru format din reprezentanți ai ligilor profesioniste și ai cluburilor va analiza soluțiile disponibile pentru a pune în aplicare deciziile luate marți”, a arătat frf.ro.
„În momente ca acesta, comunitatea fotbalului trebuie să dea dovadă de responsabilitate, unitate, solidaritate și altruism. Sănătatea fanilor, a membrilor staff-ului, a jucătorilor trebuie să reprezinte prioritatea noastră. Tocmai de aceea, UEFA a propus variante pentru ca sezonul competițional să se încheie și sunt mândru de reacția colegilor mei din întreaga Europă”, a punctat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.
În urma consultărilor cu membrii afiliați, conducerea FRF, reprezentată la dezbatere de președintele Răzvan Burleanu, a susținut propunerile UEFA.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here