Erou pentru câteva clipe

368

batrana jiu (6)O pensionară din Târgu-Jiu a ajuns ieri la spital în şoc hipotermic. Femeia a fost scoasă din apele Jiului de către un poliţist comunitar care, fără să se gândească la ce pericol se expune, a sărit după ea şi a salvat-o.

Eroul s-a întors, însă, la locul de muncă, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Un adevărat erou, poliţistul comunitar, Gheorghe Mititelu, după ce a salvat-o pe femeie s-a întors la serviciu ca în orice zi normală. „Am văzut-o în apă, m-am dezbrăcat şi m-am aruncat după ea. Era inconştientă când am scos-o. A preluat-o salvarea şi eu am plecat, m-am schimbat şi m-am întors la muncă”, a povestit Mititelu. Bărbatul spune că se mai întâmplă şi astfel de cazuri şi că nici nu a clipit când s-a aruncat în apă. Trebuia să o salveze pe femeie şi nici nu s-a mai gândit la faptul că apa nu avea mai mult de câteva grade celsius. „Noi nu am avut curaj să ne băgăm după ea, dar a venit băiatul ăsta, poliţistul comunitar. Mare curaj a mai avut. Este un gest frumos şi de mare îndrăzneală”, a mai spus un martor. În acelaşi timp, însă, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu-Jiu, Ion Tudor, a spus că apreciază gestul dar nu îl va premia în niciun fel pe poliţistul curajos.
„Am ameţit…”
Angela Corobea, de 70 de ani, a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, ieri dimineaţă. Femeia a fost scoasă cu greu din apă de către un poliţist comunitar aflat prin preajmă şi care a fost alertat de martori. Femeia se afla în apele Jiului, în apropierea podului din Târgu-Jiu, de lângă Piaţa Centrală. Potrivit medicului de la Spitalul de Urgenţă, Liliana Puiu Crăciun, femeia se află acum în afara pericolului, dar va mai rămâne internată în spital după care va fi transferată la secţia de Psihiatrie. Martorii cred că femeia s-a aruncat în timp ce aceasta spune contrariul. La spital, oamenii legii au desfăşurat deja primele cercetări pentru a stabili în ce condiţii s-a întâmplat evenimentul. „Ams văzut o femeie. S-a plimbat puţin pe aici, şi-a lăsat geanta pe margine, lângă dig după care şi-a dat drumul în apă”, a povestit unul dintre martori. Femeia a declarat, însă, că i s-a făcut rău. „Am ameţit, am ameţit şi am căzut în apă. M-a scos un poliţist”, au fost cuvintele pe care abia le-a îngăimat femeia aflată încă în stare de şoc. Femeia va rămâne internată în spital.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here