Energie de la greci?

568

Echipa de baschet a Energiei ar putea fi resuscitată printr-o implicare a unor investitori străini, în ultima vreme echipa fiind studiu de caz pe masa unor greci și turci dispuși să preia frâiele în anumite condiții.

Prost manageriat în lipsa suportului financiar de la CEO, clubul Energia se află în pragul colapsului. Din punct de vedere sportiv, echipa de baschet a clubului gorjean, după doi ani de performanțe notabile, concretizați într-o Cupă a României câștigată și medalii de bronz cucerite în campionat și în EuroChallenge, a retrogradat și acum așteaptă o decizie favorabilă din partea Biroului Executiv al Federației Române de Baschet cu privire la mărirea numărului de participante în Liga Națională, dar nici această decizie nu este suficientă pentru ca baschetul să respire din nou aerul primei scene. Pentru asta este nevoie de bani, de susținere financiară, iar aceasta se caută acum soluții externe: “Suntem în discuții cu noi investitori pentru echipa de baschet. Împreună cu reprezentanții celorlalți acționari ai Clubului Sportiv Energia Târgu-Jiu am purtat discuții cu o delegație de investitori interesați să finanțeze echipa de baschet Energia. Trebuie să fim mai mulți acționari lângă activitatea sportivă și să găsim soluții pentru finanțare pe viitor, pentru că CEO nu mai poate să susțină activitatea sportivă așa cum a susținut-o în anii anteriori”, a anunțat primarul Florin Cârciumaru. Acesta a menționat că discuțiile au intrat în linie dreaptă, cei care ar urma să susțină baschetul fiind implicați și într-o activitate economică în Gorj: “Deja s-au făcut demersuri și chiar săptămâna trecută am avut prezentă la Târgu-Jiu o echipă de 5-6 persoane din Turcia și Grecia, oameni ce reprezintă o firmă care vrea să investească în echipa de baschet. Oamenii vor să investească în activitatea sportivă, în echipa de baschet, dar și pe activitatea de producție”, a mai spus Cârciumaru.
În timp ce viitorii investitori au studiat “cazul Energia” și au notat tot ce ține de fenomen, de la infrastructură și până la suporteri, vechii asociați ai clubului gorjean caută să dea o formă cât mai favorabilă performanței noii asocieri: “La ora actuală se lucrează la un regulament de asociere. Au fost la discuții reprezentanții Primăriei, ai Consiliului Județean, Artego și ai CEO. Toată lumea a fost de acord cu această asociere. Este un câștig și trebuie să căutăm asocieri cu diferiți investitori. Eu sunt sigur că echipa de baschet va avea susținere financiară pe viitor și așa vom căuta și pentru echipa de fotbal. Sunt orașe mari în România care s-au axat ori pe baschet, ori pe handbal, ori pe fotbal. Sunt puține orașe în România care au la nivel de primă ligă trei activități sportive. Acest lucru a fost posibil datorită CEO, dar iată că nu se mai poate”, a mai confirmat primarul târgujian.
Energia a început cu gânduri mari sezonul 2015-2016, fostul antrenor al gorjenilor, cipriotul Antonis Constantinides vorbind despre cucerirea titlului ca despre un obiectiv realizabil. Chiar și la jumătatea sezonului regulat, Constantinides vorbea despre aceeași țintă, chiar dacă echipa făcuse deja câțiva pași greșiți, pași care aveau să o coste până la urmă. După doar câteva partide după reluarea campionatului în 2016, Constantinides a plecat de la Energia și a acceptat propunerea unei foste adversare din Europe Cup, Sigal Prishtina, foarte probabil mirosind și problemele financiare grave care aveau să se abată asupra clubului târgujian. A fost primul pas al destrămării echipei, care a fost părăsită în scurt timp și de vedetele de pe terenul de joc. Radosavljevic, Eziukwu, Mack, Troupe, Guțoaia și Diggs nu au așteptat finalul și au plecat de le echipa gorjeană, care a alunecat încet, dar sigur către zona fierbinte a clasamentului, terminând sezonul regulat pe penultimul loc, retrogradând în Liga 1.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.