Energia vrea victorie în restanţa de la Piteşti

305

Energia Târgu-Jiu caută să recupereze punctele pierdute în meciul cu SCM U Craiova în partida restantă cu BCM U Piteşti.
Antrenorul Energiei vede în adversarul de astăzi unul extrem de dificil, în opinia sa e a doua echipă ca valoare din campionatul intern, după Asesoft: “Am urmărit toate echipele până acum. Din punctul meu de vedere după Ploieşti, Piteştiul e cea mai bună echipă. din moment ce jucăm în deplasare contra lor e al doilea meci ca dificultate din acest sezon. Ca şi echipă sunt buni în atac, cea mai mare putere e la nivelul conducătorilor, au doi centrii puternici şi buni, dar au şi unul din cei mai buni fundaşi din Ligă”, a declarat Antonis Constantinides. Cu toate acestea, tehnicianul cipriot spune că ştie cum echipa sa se poate impune: “Este o echipă care are multe aspecte negative în atac şi apărare. Încercăm să ne pregătim pentru că mergem la victorie. Am discutat cu jucătorii că nu vom alege meciul la care mergem să câştigăm sau nu, putem câştiga oriunde, şi mergem la Piteşti să câştigăm. Trebuie să facem lucruri bune acolo în atac şi apărare pentru a câştiga, nu este uşor, dar nu avem nimic de pierdut. Presiunea e în partea cealaltă, şi asta am spus şi jucătorilor. Dacă vom câştiga acest meci vom avea mai multe beneficii, nu doar cele două puncte, iar dacă vom pierde e doar un eşec în deplasare. Dacă le anihilăm punctele forte, având probleme defensive putem să câştigăm marcând în momentele oportune”, a spus Constantinides.
Partida se anunţă una echilibrată, piteştenii pornind cu prima şansă privind prin prisma faptului că vor fi gazdele întâlnirii: “Am spus şi jucătorilor şi sper să fi înţeles, chiar dacă Piteşti e o echipă bună, dar nu e mult mai bună ca noi, de exemplu dacă s-ar juca la Târgu-Jiu, noi am fi favoriţi. Acum jucăm în deplasare pe terenul lor, iar din moment ce ţinta noastră e să intrăm în play-off de pe un loc bun, aşa că trebuie să câştigăm şi în deplasare. Putem juca împotriva unor echipe bune”, a mai declarat Constantinides.
Troupe, Kremen şi Turner sunt apţi pentru meciul de la Piteşti deşi ultimii doi, după partida cu BC Timişoara, au acuzat unele probleme. Singurul care nu este 100% apt este Darby, dar Constantinides este sigur că acesta va evolua, cu toate că nu ar dori să forţeze, meciul cu Tartu Rock din FIBA EuroChallenge fiind destul de aproape: “Am discutat cu el, nu e genul să stea deoparte, va trage de el, va încerca să joace, şi apoi având zile libere până la meciul următor va avea timp să-şi revină”, a mai spus antrenorul cipriot al Energiei.
Meciul Energiei de la Pitești este programat a se disputa astăzi, în Sala Sporturilor “Trivale”, cu începere de la ora 18:00, şi va putea fi urmărit live, pe Digi Sport 2.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here