Eliminați în ultima fracțiune de secundă

298

Energia Târgu-Jiu a pierdut dramatic meciul 4 contra campioanei CSU Asesoft Ploiești, scor 86-88, și a ratat șansa de a se califica în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin. Zigeranovic a adus victoria ploieștenilor cu un coș marcat în ultima fracțiune de secundă.

Visul Energiei de a lupta pentru medaliile de campion s-a spulberat. CSU Asesoft Ploiești s-a calificat în finala LNBM după ce a trecut de gorjeni cu scorul general de 3-1. Energia rămâne să-și dispute bronzul național cu Steaua CSM București. 
Campioana a început mai bine meciul 4 de la Târgu-Jiu și și-a adjudecat primul sfert 25-31. Băieții lui Constantinides, revenit pe bancă după suspendarea de o etapă, nu au mai găsit coșul în primele 4 minute ale sfertului doi și Asesoft s-a distanțat la 15 puncte, 25-40. Energia, în stilul caracteristic nu a cedat și a început de aici cursa de urmărire.
Darby a marcat primele puncte ale sfertului doi din libere, iar apărarea gorjenilor a început să funcționeze la parametrii ridicați. Contrele gazdelor au adus puncte ușoare, iar scorul s-a strâns la 5 puncte la pauză, 44-49

Grigoraș a eliminat un spectator
Arbitrajul a atras atenția și de această dată. Laurențiu Grigoraș, hoțul de la Sibiu, a mai marcat un episod negru, a dat afară un spectator din sală.
Energia a egalat, 52-52, dar din nou arbitrii au refăcut diferența cu un antisportiv la Glyniadakis pentru că grecul a atins pe umăr un arbitru. Flowers a transformat și a ținut campioana la conducere.
Baschetbaliștii gorjeni, purtați de public, au avut puterea să lupte în continuare și au luat un avans minim 60-59 înaintea sfertului decisiv.

Zigeranovic a făcut diferența
Vânat de arbitrii, Glyniadakis a rezistat doar câteva secunde pe parchet în sfertul 4. Grecul a fost eliminat în minutul 8:04 pentru cinci greșeli personale, la scorul de 60-65, și Energia s-a văzut nevoită să joace fără cel mai mare om al său.
Energia a stat în joc grație triplelor lui Mack și Troupe. Ultimul minut a fost dramatic. Troupe și-a adus echipa în avantaj, cu o triplă, 83-81, dar Runkauskas a făcut din nou diferența de o posesie cu 5 puncte la rând. Watson a egalat cu 4 secunde înainte de final cu o lovitură din spatele semicercului, dar nu a fost suficient. Zigeranovic a băgat mingea în coș la limita timpului regulamentar, coș validat de arbitrii după îndelungi consultări.
Energia a fost eliminată după o dispută foarte controversată cu Asesoft în care arbitrii au fost și ei actori principali și rămâne să se bată pentru podiumul Ligii Naționale cu Steaua.
Finala LNBM se va juca între BC Mureș și CSU Asesoft Ploiești.

Glyniadakis, suspendat 2 etape
Federația Română de Baschet a mai dat o mână de ajutor echipei de casă, CSU Asesfot Ploiești, în drumul spre un nou titlu de campioană. Comisia de Disciplină l-a suspendat 2 etape și l-a amendat cu 1.000 euro pe pivotul Enegiei, Andreas Glyniadakis după incidentele petrecute în primul meci de la Târgu Jiu. Ca să-și arate imparțialitatea, Federația a suspendat și o rezervă veșnic neutilizată de la Asesoft, Vlad Negoițescu cu o etapă și o amendă de 500 euro. La finalul meciului câștigat de Energia, 80-78 jucătorii și stafful celor două echipe s-au îmbrâncit pe parchet.
Andreas Glyniadakis a mai fost suspendat în acest sezon o etapă după meciul cu CSM Oradea, din sezonul regulat.
Glyniadakis a putut evolua în meciul 4 dintre Energia și Asesoft deoarece clubul a făcut apel, decizia Comisiei de Disciplină trebuind să fie aprobată de Biroul Federal ca să rămână definitivă.
Cristi CONSTANTINESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here