Elevii motreni, pe podium la concursul de dansuri „Împreună pentru viitor”

433

concurs dansConcursul Naţional de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor” a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) şi s-a desfăşurat pe 31 martie. La competiţie s-au înscris formaţii de dans din şcolile din judeţ, elevii motreni dovedindu-se a fi cei mai talentaţi; ei au câştigat locul I.

Concursul Naţional de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor” face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC) şi s-a desfăşurat sub atenta organizare a ISJ Gorj. Evenimentul a avut loc la Casa Sindicatelor, pe 31 martie, începând cu ora 10:00. Concursul este iniţiat de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi se adresează unităţilor de învăţământ care desfaşoară activităţi în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.

Peste 100 de participanţi, în Gorj

concurs de dansLa nivelul judeţului nostru, în concurs s-au înscris formaţii de dans din şcolile din judeţ cu elevi voluntari din şcolile de masă cât şi elevi cu dizabilităţi din şcolile speciale, anunţându-şi participarea pentru evoluţia pe scenă un număr de peste 100 de copii.

Evoluţia în concurs s-a făcut la cele două secţiuni: dans modern şi dans tradiţional.

La Concursul Naţional de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor” au participat echipe formate din elevi voluntari, proveniți din unități de învățământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC (grădinițe, școli generale, licee) și elevi beneficiari (din centre școlare de educație incluzivă, școli speciale, case de tip familial, centre de plasament).

Elevii motreni – impresie bună şi premii pe măsură

Municipiul Motru se poate mândri cu elevii săi, care au impresionat juriul Concursului Naţional de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor” şi şi-au revendicat, astfel, locul I. Concret, la Secţiunea dans moder, locul I a fost câştigat de elevii Şcolii Generale Nr.1 Motru; coordonator SNAC: Felicia Bejenaru, coregraf: Melania Pop. „Alegând dansuri accesibile vârstei, dar valoroase din punct de vedere artistic, evitând problemele de tehnică şi interpretare care depăşesc puterile micilor dansatori, am reuşit să obţinem premiul I la dans modern” a declarat Felicia Bejenaru.

La Secţiunea dans tradiţional, locul I i-a revenit formaţiei de dansuri de la Colegiul Tehnic Motru, coordonator SNAC: Niculina Chiţulescu, coregraf Petre Pistol.

Echipele au avut elevi beneficiari din centrele de plasament din Motru. La obţinerea acestui rezultat au mai contribuit: Victoria Bălan – educator coordonator Centrul de plasament nr.2 Motru; Camelia Buşoi, consilier educativ la Şcoala Generală Nr.1 Motru; Nicolae Bălan, referent Casa de Cultură Motru. Activităţile au fost sprijinite de directorii celor două unităţi de învăţământ: Eduard Pârvulescu şi Elena Booveanu care în permanenţă susţin activităţile educative din şcoală. Copiii din centrele de plasament au primit cu deosebită bucurie acest rezultat, unul dintre ei afirmând: “Mă bucur că am ocazia să port pentru prima dată un costum gorjenesc şi să dansez în faţa atâtor oameni”.

Motrenii la faza naţională

Câştigătorii fazei judeţene a Concursului Naţional de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor” sunt cei care vor reprezenta judeţul nostru la următoarea fază. „Vom reprezenta Gorjul la Faza Naţională şi sperăm să ne întoarcem şi de acolo glorioşi! Acţiunile comunitare din cadrul SNAC oferă oportunităţi şi şanse egale de afirmare tuturor copiilor, fie că sunt cu dizabilităţi, provin din medii sociale defavorizate sau din şcoli obişnuite. SNAC – Strategia Națională de Acțiune Comunitară dezvoltă și promovează activitățile de voluntariat realizate de către elevi și cadre didactice în comunitățile locale pentru a facilita integrarea socială a tuturor persoanelor dezavantajate”, a declarat Niculina Chiţulescu, coordonator SNAC şi director educativ la Colegiul Tehnic Motru. Totodată, Niculina Chiţulescu vrea să-i mulţumească lui Sorin Tamosi, administratorul unei firme care s-a ocupat de asigurarea transportului, „un om cu suflet mare care nu rămâne indiferent la activităţile în care sunt implicaţi copiii”. Liniştiţi după această experienţă minunată şi fericiţi că sunt marii câştigători, elevii motreni se pregătesc acum pentru a face o impresie deosebită şi la faza pe ţară a Concursului Naţional de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor”.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.