Elevii de la „Tudor” fac viziere pentru medici. Folosesc o imprimantă 3D!

1682

Elevii Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, membri ai echipei de robotică Tea-Borgs, se implică în lupta împotriva temutului coronavirus.
Tinerii au reușit, cu sprijinul directorului Dorin Tașcău, să realizeze, prin imprimare 3D, pe baza unui proiect al elevului Alexandru Stoian, o vizieră care poate fi o reală barieră împotriva infectării cu noul coronavirus.
„Aceasta va fi multiplicată, iar exemplarele create vor fi donate cadrelor medicale și celor care luptă ca noi să fim bine”, anunță elevii CNTV.
Zilnic, se pot crea 6 sau 7 viziere. „Mi-au spus că au nevoie de o imprimantă 3D ca să poată să facă aceste viziere. Am achiziționat-o, iar ei s-au apucat de treabă. Nu e un ritm foarte mare de producere, pentru că nu este atât de ușor, dar este important că s-au implicat și doresc să ajute. În mod normal, această imprimantă 3D poate să facă 6-7 viziere pe zi. Nu-i vorba de folia aceea pe care o ștanțăm și o aplicăm, ci de cadrul pe care-l produce imprimanta. Imprimanta și materialele sunt din sponsorizări, primite de la două asociații din Târgu-Jiu”, a declarat Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here