Elevii de la Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu învaţă să fie solidari

308

Anul 2015 a fost desemnat de către Uniunea Europeană drept “Anul european pentru dezvoltare”.
Propunându-şi să stimuleze implicarea cetăţenilor europeni în acţiuni de solidaritate cu cei aflaţi în suferinţă pentru eradicarea sărăciei, Biroul de Informare al Parlamentului European în România în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice au lansat către liceeni invitaţia de a implementa proiectul de voluntariat ,,Solidari cu cei de lângă noi ‘’, în cadrul concursului EUROSCOLA.
lps11Înscrişi în competiţie, elevii Liceului cu Program Sportiv Tg. Jiu au organizat în luna septembrie mai multe acţiuni, venind în sprijinul copiilor din familii defavorizate din satul Voinigeşti, comuna Băleşti.
În preajma începerii anului şcolar, voluntarii au strâns şi le-au donat haine, cărţi, rechizite, ghiozdane şi medicamente. Dornici să întindă familiilor o mână de ajutor, s-au implicat în treburile gospodăreşti, au făcut ordine în curţi, au hrănit animalele, au construit cuşti.
Copii din satul Voinigeşti, elevii la Liceul cu Program Sportiv, au participat la o întâlnire cu domnul Grigore Richiter, director al Filialei Gorj a Crucii Roşii Române, în cadrul căreia s-a discutat despre importanţa alimentaţiei sănătoase şi respectării regulilor de igienă personală. Aceste acţiuni au însemnat pentru elevi veritabile lecţii de viaţă, ocazii de a fi mai buni şi mai umani, dăruind o şansă unor copii mai puţini norocoşi.
Taşcău Liliana, Tamişi Mirela

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here