Elev de clasa a VIII-a, arestat: Este acuzat că i-a furat hainele unui prieten

501

Un minor în vârstă de 17 ani, elev în clasa a VIII-a, la Liceul Tehnologic Baia de Fier, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub acuzația de furt calificat. Adolescentul este suspectat că, duminică, a intrat în casa celui mai bun prieten, atunci când nu era în locuință, iar ulterior i-a furat hainele cumpărate recent și un laptop. “Poliţiştii din Novaci au fost sesizaţi, prin apelul 112, de un tânăr de 27 de ani, din comuna Baia de Fier, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa unui vecin din localitate, de unde au sustras bunuri. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, ieri a fost identificat un minor de 17 ani, din comuna Baia de Fier, care, la data de 3 aprilie, ar fi sustras un laptop şi mai multe articole vestimentare din locuinţa unui bărbat, din localitate”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Tânărul nu se află la prima abatere. La începutul anului, reprezentanții școlii la care este înscris au cerut ajutorul oamenilor legii, după ce acesta a intrat prin efracție în sala de sport a instituției.

Riscă să fie exmatriculat
Reprezentanții Liceului Tehnologic Baia de Fier susțin că Florin riscă să fie exmatriculat, însă din cauza absențelor. “Da. Este un copil cu probleme. Sunt destul de multe adrese făcute la Poliție, din partea comunității. E o situație de excepție. Noi am avut o problemă cu el, dar nu că a furat. Intrase prin efracție, în acest an, în primul semestru, în sala de sport, dar nu să fure, ci să se joace. Nu a luat nimic. Am anunțat Poliția atunci și i-a luat declarații. Îmi spunea la un moment dat că îl trimite tatăl să fure ca să îi aducă băutură. Consilierul de la nivelul școlii a stat de vorbă cu elevul, dar în loc să vină la școală, făcea cu totul altceva. În acest an, nu a venit deloc”, a declarat Ileana Cetină, directorul liceului la care învață minorul.
După audieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci l-au prezentat, aseară, pe minor în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Novaci a admis cererea, însă hotărârea nu este definitivă.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here