Egal de moral pentru Viitorul

1057

Viitorul Târgu Jiu a remizat cu Petrolul Ploieşti (1-1), sâmbătă, pe Stadionul Municipal din Târgu-Jiu. A fost un joc în care echipa lui Flavius Stoican a arătat că-şi poate măsura forţele cu granzii ligii secunde. Gorjenii i-au surpins pe vizitatori în debutul confruntării şi au deschis rapid scorul prin Daniel Paraschiv (9). Golul încasat nu i-a trezit pe ,,găzari”, dar trupa lui Viorel Moldovan a avut noroc că tabela a rămas intactă după oportunităţile lui Dragu (12) şi Paraschiv (15). Cum clişeul spune că ocaziile se răzbună, Bart Meijers (27) a adus egalarea după o lovitură de cap. Dragu l-a mai pus o dată la încercare pe Cebotari (32), înainte ca vizitatorii să preia iniţiativă. Repriza secundă le-a aparţinut jucătorilor lui Viorel Moldovan, care nu şi-au creat însă oportunităţi mari de a marca. Chiar şi aşa, prahovenii au pus o presiune constantă, iar gazdele au găsit mai greu drumul spre careul advers. În final, rezultatul a părut echitabil pentru ambii tehnicieni.

Viitorul Târgu Jiu – FC Petrolul Ploiești 1-1 (1-1)
Viitorul: Bodea – Prejmerean, Oros, Baican, Copaci – Mitrică (78 Lungu), Lixandru (87 Trancă), Chiorean, Dragu (90+1 Misăraș) – Paraschiv (67 Ludușan), Pauchici (78 Gârbiță). Antrenor: Flavius Stoican.
Petrolul: Cebotari – Mendoza, Răuță, Meijers, Țicu – Roige (70 Matiș), Lax (70 Ekollo), Salifu, Vajushi (15 Saim Tudor) – Iovu (46 Bratu), Balint (70 Buhăescu). Antrenor: Viorel Moldovan.);
Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa); Rezervă: Ionela Alina Peşu (Craiova); Observatori: Andrei Ioniță (Bucureşti) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Viorel Moldovan: ,,Ne-am propus altceva de la acest joc”
Antrenorul Petrolului, Viorel Moldovan, a fost nemulţumit de atitudinea elevilor săi, dar şi de modul cum aceştia şi-au exprimat în teren. Fostul internaţional a declarat că prahovenii nu şi-au atins obiectivul la Târgu-Jiu şi a blamat lipsa de ambiţie a oaspeţilor.,,Ne-am propus altceva de la acest joc şi n-am reuşit să obţinem cele trei puncte. Până la urmă, nici prestaţia noastră nu a fost ceea ce ne-am propus. Am fost destul de confuzi, nu am găsit soluţii în ofensivă şi am fost haotici în joc. Sunt două puncte pierdute pentru noi în cursa promovării. Profităm acum de această întrerupere să ne punem la punct. Suntem o echipă nouă, construită de la zero şi s-au văzut anumite carenţe la unii jucători. Ne-au lipsit, în partea a doua, luciditatea, inspiraţia şi atitudinea. Sincer, aşteptam mult mai mult de la ei, mai ales după jocul pierdut acasă cu Călăraşiul. Aşteptam o reacţie de orgoliu după meciul cu Călăraşi. Asta le-am şi spus că trebuia să recuperăm punctele pierdute”, a declarat Moldovan.

Stoican: ,,Au fost două reprize diametral opuse”
Antrenorul gazdelor, Flavius Stoican, a fost mulţumit de jocul prestat de tinerii săi elevi. Tehnicianul consideră că echipa începe să câştige în maturitate dacă reuşeşte să obţină rezultate pozitive împotriva echipelor cu pretenţii din campionat.
,,Au fost două reprize diametral opuse: una care ne-a aparţinut şi una în care cei de la Petrolul au pus presiune pe noi. Ei formează o echipă bună, cu jucători valoroşi şi un antrenor cu mare experienţă. Este un rezultat care ne dă încredere. Suntem într-o reconstrucţie. Avem în lot jucători tineri şi foarte tineri şi atunci, normal, fiecare punct contează enorm pentru moralul lor. Păcat că nu am reuşit să marcăm mai mult în prima repriză. Cu cât a trecut timpul, cu cât ei au echilibrat jocul şi până la urmă este un rezultat echitabil. Puteam să ne desprindem în a doua repriză, dar la fel de adevărat este că puteam şi pierde pe final de meci. Cu siguranţă, după acest meci, jucătorii mei vor avea mult mai multă încredere în ei. Este important ca ei să simtă, şi pe teren, că nu sunt cu nimic mai prejos ca adversarul. Astăzi am făcut o primă repriză foarte bună”, a declarat Stoican după joc.Un plus evident pentru trupa gorjeană este şi revenirea lui Cristian Oros (36 de ani) la echipă. Apărătorul central a fost căpitanul Viitorului în sezonul precedent. Stoican a anunţat că alte transferuri sunt puţin probabile în perioada următoare.,,Este un jucător cu experienţă, care îi ajută pe cei din teren şi nu numai. Mă bazez enorm pe el şi aceşti tineri aveau nevoie de un jucător cu experienţă. Am mai făcut un transfer, l-am luat pe portarul Denis Rusu, care vreau să pună presiune pe ceilalţi doi şi care va fi cel mai bun va apăra. În principiu, nu vom mai aduce jucători, doar dacă nu va apărea vreo oportunitate cu un jucător foarte bun”, a declarat antrenorul mehedinţean.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here