-Rep. Domnule economist şi viceprimar, Cosmin Morega, spuneaţi în discuţia noastră anterioară, că buruienile năpădesc spaţiile verzi ale oraşului, dar, ce ne facem că statisticile ne arată că Municipiul Motru este unul dintre oraşele din România cu gradul cel mai înalt al depopulării?
-C.M. Aveţi mare dreptate, suntem pe locul doi, după Baia de Aramă, iar după noi urmează Rovinari! Acest lucru se datorează deficienţelor actului administrativ din localitatea noastră, deoarece tinerii sunt neglijaţi cu premeditare, cu atât mai puţin, să fie ajutaţi pentru a dezvolta unele mici afaceri de familie, unde pot activa soţul şi soţia împreună cu câteva persoane. De asemenea, nu au fost atraşi investitori în această perioadă, pentru a nu deranja anumite sectoare aflate sub «umbrela» primarului şi a unora dintre apropiaţii săi care au fost favorizaţi în această perioadă! Pot să vă spun că au plecat la 400-500 de tineri către oraşele mai mari sau în străinătate!
-Rep. În pofida piedicilor pe care le-aţi întâmpinat, domnule viceprimar, ce aţi întreprins în mod concret în favoarea redresării situaţiei tinerilor din Municipiul Motru?
-C.M. Pot să vă spun că am iniţiat şi trei mici afaceri cu persoane care au fost plecate în Timişoara, spre exemplu, sau în străinătate, cărora, pe baza discuţiei avute cu dumnealor, le-am prezentat oportunităţile pe care le oferim, iar, la ora actuală, pot spune că în scurtă vreme se va concretiza o mică fabrică de mobilă unde vor fi angajaţi 10-15 lucrători.
,,Dorim să-i aducem acasă pe tineri şi să le oferim posibilitatea unui loc de muncă, a unei afaceri”!
-Rep. Cum veţi proceda în acest sens?
-C.M. În prima fază, se va realiza un obiectiv de prestări-servicii unde vor lucra cel puţin 50 de persoane şi am reuşit să constituim un depozit de cherestea unde lucrează la ora actuală 5 persoane, pentru a da posibilitatea oamenilor din localiatte să-şi cumpere materiale necesare, fără a se deplasa la Târgu-Jiu sau la Drobeta-Turnu-Severin.
-Rep. Consideraţi că tineretul constituie segmentul de populaţie şi de electorat care vă preocupă cel mai mult? Dar, ce ne facem cu populaţia vârstnică?
-C.M. Municipiul Motru are la ora actuală un mare număr de pensionari care au muncit în minerit, chiar dacă sunt între 50-60 de ani, persoane care se confruntă cu probleme de sănătate, dar, cred că aceste persoane au nevoie de cineva care să-i ajute la bătrâneţe, de un copil, de un nepot care să lucreze în localitate, iar, tocmai asemenea tineri dorim să-i aducem acasă şi să le oferim posibilitatea unui loc de muncă, a unei afaceri!
-Rep. Aveţi şi alternativa unei dezvoltări viitoare a Municipiului Motru?
-C.M. Am o scrisoare de intenţie a unei firme foarte mari, care doreşte să dezvolte o activitate lucrativă la Motru, să creeze până la 300 de locuri de muncă, dar, din păcate, a fost refuzată de către actuala administraţie solicitarea de acordare a unei suprafeţe de 500 de metri pătraţi pentru amplasarea firmei, astfel ca tinerii să poată munci pentru 2.500 de lei chiar la Motru, nu la Timişoara sau în alt oraş mare, aproape de familie, de părinţi şi de copii. Din păcate, mulţi aleg să plece mai departe, lăsându-şi familia acasă, dar, eu nu doresc să se mai întâmple aşa ceva! Mi-aş dori ca toţi să trăim într-un oraş frumos şi prosper, cu o adminstraţie deschisă la nevoile cetăţenilor!
,,Primul lucru pe care îl avem în atenţie este acela de a demonstra că suntem serioşi, că ne respectăm promisiunile făcute”!
-Rep. Ce consideraţi că trebuie să faceţi, începând din acest moment, cu echipa dumneavoastră electorală, pentru a vă propulsa şi mai mult în preferinţele electoratului motrean?
-C.M. Domnule profesor, primul lucru pe care îl avem în atenţie este acela de a demonstra că suntem serioşi, că ne respectăm promisiunile făcute, pentru că avem un program electoral viabil, realizabil, nu ne bazăm doar pe lucruri spuse de dragul de a fi spuse! Mai mult decât atât, vrem să arătăm că suntem aproape de oameni şi de nevoile lor! Suntem cu toţi oameni în puterea vârstei, tineri şi mai puţin tineri, dar, născuţi la Motru şi vrem să rămânem la Motru, ca să facem ceva aici, pentru că acesta cred că este cel mai important lucru!
-Rep. Acest lucru înseamnă că nu vă rezumaţi doar la simple promisiuni!
-C.M. Dacă vrei să faci promisiuni pentru a înşela electoratul, mai devreme sau mai târziu, adevărul iese la iveală! La ora actuală, echipa mea electorală are media de vârstă în jur de 50 de ani, ceea ce înseamnă foarte mult pentru noi, pentru că suntem o echipă dornică să câştige alegerile, dornică să rămână în localitatea aceasta, dornică să facă ceva pentru municipiul nostru! Iar, în acest sens, am în vedere zonele din jurul oraşului. De aceea, eu cred că satele care au fost lăsate în părăsire sunt o mare prioritate pentru mine, pentru că aceste sate nu au apă potabilă, un lucru foarte dureros pentru aceste vremuri şi pentru aceşti oameni!
-Rep. Vă doresc să rămâneţi aproape de oameni şi tot mai aproape de aceste sate defavorizate din arealul municipiului, dar, trebuie să fiţi cel mai aproape de Dumnezeu şi de credinţa în Dumnezeu, Acela Care poate să vă ajute pentru a realiza, măcar o parte din ceea ce vă propuneţi! Doamne-ajută!
Profesor dr. Vasile GOGONEA
Cine ia răspuns la întrebări, acest individ nu are un vocabular atât de bogat. Lui i-ați tradus ce ați publicat în ziar?
Ce dracu, ne credeți prosti?
Ce economist bai vandutilor pe o franzela!Voi nu vedeti ca asta e analfabet!Il pupati in cur pe nepot sa va luati de o ciorba de la dinozaurul turnator dan ilie morega(nu ma corectati…)!micul turnator ajuns formator de opinie,idolul vostru la care va inchinati in genunchi cu buzele rotunjite…rusine!