Edi Iordănescu solicită să fie tratat ca Șumudică / Amânare la suspendare!

258

Fără a sta prea mult timp pe banca tehnică, Edi Iordănescu este aproape de a se întoarce în tribune după ce Balaj l-a considerat ironic la meciul cu Dinamo, motiv pentru care l-a eliminat la ultimul joc al Pandurilor.

Edi Iordănescu ar putea rata șansa de a fi pe banca Pandurilor tocmai la meciul cu Steaua, un derby care ar putea conta enorm în lupta pentru titlu în acest sezon. Tehnicianul Pandurilor speră ca și în cazul său să se aplice aceleași principii care au dus la mutarea suspendării lui Marius Șumudică, antrenorul Astrei urmând a-și efectua suspendarea abia după terminarea actualei stagiuni: “Dacă voi fi suspendat, mi-aş dori să primesc şi eu acelaşi tratament cu al lui Şumudică. Să pot să-mi duc şi eu campionatul pe margine, pentru că altfel ar fi influenţată competiţia, iar din luna mai să-mi intre în vigoare suspendarea. În campionatul următor, la orice echipă voi fi, voi sta două etape. Chiar m-am bucurat că Şumi nu a fost suspendat, pentru că mi-e prieten. Ştiu că e mai impulsiv, e un antrenor care pune mult suflet în munca lui. Dar vreau şi eu acelaşi tratament. N-am înjurat, n-am făcut semne obscene, n-am arătat nu ştiu ce la public… Pentru ce să fiu trimis în tribune?”, a declarat antrenorul Pandurilor într-un interviu pentru sportescu.ro.

Vânat pentru a fi servit drept model
Cu un caracter aparte, uneori văzut ca având un aer de superioritate sau ușor ironic, Edi Iordănescu este departe de a fi cel mai “rău” dintre antrenorii din campionatul intern, însă în dreptul său au curs suspendările, patru dintre ele venind doar după meciuri contra celor de la Dinamo. Edi Iordănescu spune că se simte vânat tocmai datorită faptului că este fiul selecționerului: “Mi se pare exces! Suntem oameni şi noi, avem trăiri. Eu mă simt vânat şi cred că sunt dat exemplu tocmai pentru că s-au făcut discuţiile astea cu Iordănescu la Federaţie, Iordănescu la Pandurii, tată-fiu… Lasă că îl dăm exemplu p-ăsta, că dacă-l dăm exemplu, restul ce or să mai zică… S-a făcut un exces foarte mare şi nu e prima oară. E a doua oară când sunt trimis în tribune pentru că aplaud. Dar cum să stau, legat de mâini? Păi vreţi să comparăm cu ce fac alţi antrenori?”, a mai spus tehnicianul echipei târgujiene.

Titlul îl ia cine poate!
Pandurii se află într-o postură în care se poate spune că este printre principalele favorite la titlu. E drept, pe aceeași linie se află și Astra, Steaua sau Dinamo. Și nici Viitorul nu iese din discuție. Cu toate acestea, nici acum antrenorul Pandurilor nu vorbește despre titlu ca despre un obiectiv al echipei gorjene: “Oricine vrea titlul. Trebuie să fii și capabil să-l iei. Iar nouă ne lipsesc niște elemente în momentul de față. Contracandidatele noastre au niște atuuri în fața noastră: suporteri, joacă acasă, unele au și altă tradiție, cum sunt Steaua și Dinamo, obișnuite cu performanța și care știu să absoarbă mai bine presiunea, să nu o simtă atât de tare. Iar noi nu am avut obiectiv titlul, ci play-off-ul, pentru că suntem o echipă nou-formată. Suntem foarte bucuroși și mândri că ne aflăm printre cele mai bune echipe din România. Din nefericire, ne-am pierdut susținerea financiară și, în momentul de față, jucăm pentru suporteri și pentru glorie”, a explicat Edi Iordănescu motivele pentru care evită să considere echipa sa ca și candidată la titlu în acest sezon.
Pandurii ocupă în acest moment locul al treilea în clasamentul play-off-ului, la egalitate cu Steaua și la trei puncte în spatele celor de la Astra, iar în etapa a patra, miercurea viitoare, pe 30 martie, va juca la Severin tocmai contra echipei lui Reghecampf, un duel care ar putea să trimită, în cazul unui succes, trupa lui Edi Iordănescu pe primul loc dacă Astra va pierde, în Groapă, meciul cu Dinamo.

PROGRAM LIGA 1 PLAY-OFF/PLAY-OUT
Programul etapei a 4-a
Marți, 29 martie
Ora 20:30 / Poli Timișoara – Petrolul (Play-out)
Miercuri, 30 martie
Ora 16:00 / FC Voluntari – CFR Cluj (Play-out)
Ora 18:30 / Concordia – CSMS Iași (Play-out)
Ora 21:00 / Pandurii – Steaua (Play-off)
Joi, 31 martie
Ora 16:00 / CSU Craiova – FC Botoșani (Play-out)
Ora 20:30 / ASA Tg. Mureș – Viitorul (Play-off)
Vineri, 1 aprilie
Ora 20:30 / Dinamo – Astra (Play-off)

Programul etapei a 5-a
Sâmbătă, 2 aprilie
Ora 16:30 / Petrolul – FC Voluntari (Play-out)
Ora 19:00 / CFR Cluj – Concordia (Play-out)
Duminică, 3 aprilie
Ora 18:00 / CSMS Iași – CSU Craiova (Play-out)
Ora 20:30 / Steaua – ASA Tg. Mureș (Play-off)
Luni, 4 aprilie
Ora 18:00 / FC Botoșani – Poli Timișoara (Play-out)
Ora 20:30 / Viitorul – Dinamo (Play-off)
Marți, 5 aprilie
Ora 18:30 / Astra – Pandurii (Play-off)

Programul etapei a 6-a
Vineri, 8 aprilie
Ora 20:30 / Concordia – Petrolul (Play-out)
Sâmbătă, 9 aprilie
Ora 15:00 / CSU Craiova – CFR Cluj (Play-out)
Ora 20:30 / Viitorul – Astra (Play-off)
Duminică, 10 aprilie
Ora 17:30 / Poli Timișoara – FC Voluntari (Play-out)
Ora 20:30 / Steaua – Dinamo (Play-off)
Luni, 11 aprilie
Ora 18:00 / FC Botoșani – CSMS Iași (Play-out)
Ora 20:30 / Pandurii – ASA Tg. Mureș (Play-off)

Programul etapei a 7-a
Vineri, 15 aprilie
Ora 20:30 / Petrolul – CSU Craiova (Play-out)
Sâmbătă, 16 aprilie
Ora 18:00 / CFR Cluj – FC Botoșani (Play-out)
Ora 20:30 / Astra – Steaua (Play-off)
Duminică, 17 aprilie
Ora 18:00 / FC Voluntari – Concordia (Play-out)
Ora 20:30 / Dinamo – ASA Tg. Mureș (Play-off)
Luni, 18 aprilie
Ora 18:00 / CSMS Iași – Poli Timișoara (Play-out)
Ora 20:30 / Viitorul – Pandurii (Play-off)
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here