Edi Iordănescu, mulţumit după primul stagiu de pregătire / “Grupul a răspuns foarte bine”

346

Pandurii trece de la pregătirea fizică la un program mult mai apreciat de jucători, cel presărat cu jocuri de verificare, de duminică echipa gorjeană urmând a pleca îm cantonamentul din Antalya.

Jucătorii Pandurilor au depăşit cu bine prima parte a pregătirilor din această iarnă, antrenorul Edi Iordănescu este mulţumit de felul în care elevii săi au răspuns cererilor sale în cantonamentul de la Izvorani. Tehnicianul echipei gorjene spune că a fost perioada acumulărilor fizice, dar nu a neglijat şi latura tehnico-tactică, una pe care însă o va aborda mai pe larg în Antalya: “În primul rând a fost o perioadă dificilă, toţi am fost conştienţi de lucrul acesta. Am avut discuţii cu grupul înainte să venim aici şi în mare erau şi ei conştienţi că ne aşteaptă o perioadă grea. Dar sunt perioade fireşti în viaţa unui fotbalist, s-a pus accent predominant pe partea de acumulări fizice, dar nu am neglijat deloc şi partea tehnico-tactică. De principiu grupul a răspuns foarte bine şi asta mă mulţumeşte, eu spun că ne-am atins în mare obiectivele pe care ni le-am propus pentru această perioadă”, a declarat Edi Iordănescu.

Cantonaţi la Mardan Sport
Pentru cel de-al doilea stagiu de pregătire, cel presărat cu mai multe meciuri de verificare, conducerea Pandurilor a optat pentru Complexul Mardan, acolo unde gorjenii au mai fost în două rânduri până acum şi au fost foarte mulţumiţi de condiţiile de pregătire şi refacere, acest complex fiind special creat pentru pregătirea echipelor de fotbal. “Locaţia este la Mardan Sport, unde am mai fost şi noi, dar şi Edi Iordănescu, şi sunt condiţii foarte bune acolo. În primul rând este vorba de terenurile de antrenament. Avem două terenuri de antrenament la dispoziţie şi ele sunt terenuri biliard, foarte, foarte bune. În plus, raportul calitate/preţ este acceptabil. Este un complex aşa cum avem noi la Mogoşoaia, federaţia turcă are acest Mardan Sport”, a declarat preşedintele Pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

Şase amicale
Pandurii va disputa în cadrul cantonamentului din Antalya şase jocuri amicale în care Edi Iordănescu va avea posibilitatea de a-şi creiona echipa standard şi de a testa noul sistem de joc pe care vrea să-l implementeze la echipa gorjeană. Noul antrenor al Pandurilor vrea să joace în sistemul 4-2-3-1, un sistem în care gorjenii au mai evoluat în perioada în care antrenor la Târgu Jiu era Cristi Pustai. În ceea ce priveşte programul jocurilor amicale, cinci dintre ele sunt bătute în cuie, spune directorul sportiv, Robert Bălăeţ, incertitudini existând doar în privinţa primei partide: “Am stabilit programul jocurilor amicale din Antalya şi vom avea jocuri de verificare cu echipe puternice, vom evolua contra unor echipe din China, Serbia, Bulgaria, Danemarca şi Kazakhstan. Singurul meci care nu este sigur, este cel de debut. Am discutat cu cei de la Tom Tomsk şi este posibil să jucăm cu ei, cuvântul decisiv îl va avea antrenorul Edi Iordănescu, depinde ce îşi doreşte el la primul joc, un adversar puternic sau unul mai moale”.

Program jocuri amicale:
29 ianuarie – Tom Tomsk
31 ianuarie – Guizhou Rehne (locul 6 China)
2 februarie – FK Jagodina (locul 7 Serbia)
3 februarie – Cherna More Varna (locul 8 Bulgaria)
5 februarie – SønderjyskE (locul 9 Danemarca)
7 februarie – FC Astana (campioana Kazakhstanului)
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here