Edi Iordănescu dă vina pe greșelile personale

279

Pandurii a pierdut două puncte pe care le-a avut în mână după ce a condus ASA Târgu Mureș cu 3-1 și a terminat la egalitate, scor 3-3, iar antrenorul gorjenilor spune că doar echipa sa este vinovată de acest lucru.

Edi Iordănescu a explicat reculul echipei sale din partea a doua a jocului prin lipsa inteligenței de a păstra un avantaj care ar fi trebuit să fie suficient pentru a aduna toate punctele din confrutarea cu mureșenii: „Din păcate am arătat multe lucruri pe care nu aş fi vrut să le văd. Modul cum am gestionat partea finală a meciului, faptul că am avut 3-1 şi trebuia să demonstrăm anumite lucruri, asta ne-a lipsit: inteligenţă, maturitate, responsabilitate, concentrare”, a declarat antrenorul Pandurilor la conferința de presă de la finalul întâlnirii cu ASA Târgu Mureș. Acesta a precizat și că acestea sunt și motivele pentru care echipa sa nu se poate încă lupta pentru titlu: „Am arătat de ce putem cât am putut până acum şi nu mai mult. Acum vă aduceţi aminte de anumite vorbe ale mele şi că nu erau clişee, mă refer la faptul că spuneam că nu suntem pregătiţi să ne batem la titlu. Sunt foarte supărat. Consider că am jucători inteligenţi în echipă, în cele mai multe momente pe parcursul acestui sezon am arătat responsabilitate, conectare şi organizare. Mă deranjează că au reapărut greşelile individuale, modul cum gestionăm anumite momente de joc, faze. E inexplicabil, pe un fond de joc bun să „reuşim” să întoarcem la pol opus şi jocul şi rezultatul.”
În apărarea echipei sale, Edi Iordănescu a repus pe tapet și alte probleme de care jucătorii săi s-au lovit în acest sezon: „Nu suntem pregătiţi din multe puncte de vedere. Am făcut un sezon bun, nu trebuie dat uitării. Jucăm împotriva unor echipe bune. Avem multe minusuri în cadrul grupului şi în jurul echipei, şi să nu uităm că această echipă a fost formată din mers. Nu este confortabil să facem naveta la Severin, să jucăm fără fani aici, serile sunt triste nici nu ne putem bucura având doar 50 de spectatori. Au mai fost şi ceva probleme de ordin financiar, şi toate astea sunt minusuri, ne-au frânat”, a completat Edi Iordănescu.
Până la urmă, chiar dacă a pierdut două puncte, la modul în care jocul s-a desfășurat în ultima sa parte, Pandurii se poate mulțumi și cu acest punct pe care l-a pus în clasament, ASA ratând trei mari ocazii în ultimele zece minute de joc, iar Edi Iordănescu a văzut și acest lucru: „Trebuie să fim corecţi, am fost foarte aproape să pierdem jocul. Sunt puncte care nu se mai întorc. E chestie de responsabilitate, de inteligenţă. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Nu pot găsi alibiuri, ne-am pierdut. O seară care putea fi altfel. Suntem vinovaţi pentru ce s-a întâmplat, vom analiza şi vom vedea ce modificări vom face la nivelul grupului. Mergem înainte, vrem să punem puncte în continuare în clasament”, a mai declarat antrenorul echipei târgujiene. Totuși, o mare parte din vină i se poate imputa și tehnicianului, acesta mutând foarte târziu, abia după ce ASA reușise să egaleze.
Schimbările făcute de Edi Iordănescu nu au mai apucat să se transforme în vreun avantaj, Mrzljak, Ciucur și Wellington intrând în joc când ASA era deja pe val, doar croatul făcându-se util cu o intervenție deosebită la un contraatac al oaspeților care putea transforma dezamăgirea egalului într-un adevărat dezastru.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here