Edi Iordănescu, analiză la cald a rezultatului de la Timișoara / “Ne bucură rezultatul în ciuda jocului mai puțin spectaculos”

300

Pandurii este performera primei runde a unui campionat ce se anunță a fi unul foarte echilibrat. Singura victorie din această etapă nu-i fură luciditatea lui Edi Iordănescu, antrenorul gorjenilor acceptând că echipa sa a făcut un joc modest spre slab.

O victorie rămâne o victorie și cele trei puncte pot reprezenta un plus mare în economia unui campionat, însă cu condiția ca minusurile arătate de jocul Pandurilor să fie analizate atent și îndreptate cât mai repede. Antrenorul Edi Iordănescu spune că nimic din ceea ce s-a întâmplat pe teren nu-i este străin, se aștepta la toate aceste minusuri, unele dintre ele cauzate fiind de un start precipitat al acestui campionat: “Unul din motivele principale a fost o pauză competițională foarte scurtă și nu poți să sacrifici pregătirea, iar vacanța a fost foarte scurtă. În mai puțin de zece zile nu ai cum să te regenerezi nici măcar mental, dar fizic. O pauză scurtă, nu poți sacrifica pregătirea, trebuia să ne ținem și de etapele de pregătire, vacanța a fost scurtă și a trebuit să aducem echipa înapoi”, a declarat tehnicianul Pandurilor. Dincolo de pauza scurtă, Edi Iordănescu amintește și de schimbările majore ce au avut loc la nivelul lotului de jucători: “Pentru noi e foarte important, pentru că atunci când pierzi 10-11-12 jucători, vorbim de o jumătate de echipă nouă. Vorbim de jucători care acum ceva timp erau la Liga a 3-a, Pițian, Șandru, Munteanu, jucători cu potențial în care eu cred, dar nu ne-a avantajat această pauză mică. Aveam nevoie să punem ceva în loc. Hora a intrat bine, trebuie să-l câștigăm pentru echipă. Ne bucură rezultatul în ciuda jocului mai puțin spectaculos”, a mai spus antrenorul gorjenilor.

Rezultatele bune ajută echipa
Reconstrucție durabilă pe bază de rezultate, acesta pare să fie principiul pe care Edi Iordănescu vrea să clădească la Târgu-Jiu. Acesta este convins că dacă echipa va avea rezultate bune în primele etape ale acestui sezon, acomodarea noilor jucători și integrarea lor în angrenajul echipei se va face mult mai ușor și mai repede: “În momentul de față nu suntem bine. Nu ne-am parcurs etapele, sunt 4-5 jucători pe care nu i-am putut folosi, am avut 14-15 jucători în cantonament. Nu mai vorbim de Pandurii de anul trecut, e o cu totul altă echipă. Avem nevoie de timp, răbdare, avem o echipă tânără. Vrem și rezultate în paralel. Procesul de reconstrucție va fi parcurs mai repede dacă vom avea rezultate. Sunt realist. Nu am făcut un meci foarte bun la Timișoara, dar am câștigat”, a mai spus Iordănescu junior.
În mod evident, echipa va avea o altă față în momentul în care toți jucătorii vor putea fi folosiți. Pentru meciul de la Timișoara, Edi Iordănescu nu i-a avut la dispoziție pe Anton, Nistor, Erico și Wellington, jucători care ar aduce un mare plus echipei în momentul în care vor putea intra pe teren. Cu Anton și Nistor, mijlocul Pandurilor va putea construi mult mai elaborat, iar Erico ar putea fi un stâlp al apărării. Necesitatea lui Wellington este acum mai mare ca oricând, în condițiile accidentării lui Mihai Roman, însă este greu de crezut că brazilianul va reuși să intre în echipă foarte repede având în vedere că a pierdut aproape toată perioada de pregătire. “Noi vrem în următoarea perioadă să punem presiune pe jucătorii care au venit mai târziu să-i aducem bine fizic. Echipele nu și-au găsit ritmul, tonusul, se intră mai greu în competiție. Ne dorim să scoatem maxim de la fiecare joc”, a mai declarat antrenorul echipei gorjene, Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here