Ecograf 3D de ultimă generație, în Policlinica Târgu-Jiu

3695

Odată cu implementarea proiectului prin care Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost modernizat, s-au făcut schimbări majore și în privința dotărilor. În cadrul Laboratorului de explorări funcționale s-a instalat, printre altele, un ecograf 3D de ultimă generație.

Policlinica Târgu-Jiu este dotată cu aparatură performantă, grație unui proiect implementat de Consiliul Județean Gorj. “Suntem dotați la cel mai înalt nivel. Avem și encefalograf computerizat de ultimă generație, dar și un ecograf 3 D unde se pot vedea bolnavii atât din spital, cât și cei care au internare de zi. Putem să facem ecografie abdominală și reno-vezicală. Ecograful este un aparat modern, canadian, și merge foarte bine. Pot fi investigați atât pacienții internați, cât și cei cu foaie de zi, dar și pe bază de chitanță”, confirmă dr. Georgeta Neamțu, medic specialist Interne.

policlinica nou (1)Ecografia, principala metodă de screening
Ecografia este metoda prin care se pot vizualiza diferite structuri anatomice cu ajutorul ultrasunetelor. Principiul ecografiei este asemănător celui sonar și constă în emiterea de ultrasunete de către o sondă specială. Aceste ultrasunete sunt reflectate de structurile anatomice întâlnite și apoi recepționate și transformate într-o scară de tonuri alb-negru pe monitor.
La ora actuală ecografia este principala metodă de screening în medicină, datorită avantajelor pe care le oferă: rapiditatea obținerii unui diagnostic pozitiv sau de excludere, lipsa de nocivitate, posibilitatea de repetare, practic nelimitată ca număr de examinări și timp, obținerea de planuri multiple și diferite de examinare ale aceluiaș organ.
Ecografia 3D presupune mișcarea automată a interiorului sondei, urmată de reconstrucția imaginii, în mod static.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here