Echipele mixte CJAS şi DSP au început controalele la farmacii

348

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au decis să demareze o amplă acţiune de verificare a obligaţiilor legale pe care le au farmaciile aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate. Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj spune că verificările au demarat şi se vor încheia la data de 26 noiembrie.

În următoarele două săptămâni şi jumătate, echipe mixte de inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate vor verifica modul în care farmaciile respectă eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite. Conform prevederilor legale, farmaciile au obligaţia de a se aproviziona în mod continuu cu medicamentele care sunt acordate în cadrul sistemului de asigurări de sănătate, cu sau fără contribuţie personală, mai precis medicamentele compensate şi gratuite.

Verificări până pe 26 noiembrie
La nivelul judeţului Gorj au demarat deja controalele, acestea încheindu-se în ultima săptămână a lunii. “Am început verificările la farmacii. Perioada controlată este 1.07 – 6.11. În control merg echipe mixte ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi Direcţiei de Sănătate Publică. Verificările continuă până pe data de 26 noiembrie”, a menţionat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Eliberarea unui medicament care necesită o plată mai mare din partea pacientului se poate realiza în condiţiile în care medicul a indicat în prescripţie denumirea comercială a medicamentului sau la solicitarea pacientului. De asemenea, farmaciile au obligaţia legală de a informa şi prezenta, la loc vizibil, drepturile pacienţilor în relaţia cu acestea.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here