Echipele de control de la Ministerul Mediului revin în Gorj

282

Verificatorii din Corpul de Control al ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Korodi Attila, nu şi-au terminat încă ancheta demarată imediat după viitura care a devastat câteva localităţi din Gorj. Ministrul chiar a declarat luni că ancheta legată de inundaţiile din Gorj continuă, o echipă de control urmând să se întoarcă săptămâna aceasta în zonele calamitate. De altfel, prima verificare a scos la iveală mai multe nereguli legate de firme care exploatau masă lemnoasă.

Patru angajaţi ai Ministerului Mediului au verificat ocoalele silvice, cele private şi felul în care s-au exploatat albiile râurilor din zonele calamitate din Gorj, verificatorii împărţind treaba în două. Mai exact, doi au verificat partea de silvic şi doi cea legată de mediu, adică APM şi Garda de Mediu Gorj. Rezultatele nu au întârziat să apară, mai multe firme fiind găsite în neregulă, mai ales pe partea legată de mediu. Raportul parţial al Corpului de Control a demonstrat că lucrurile nu au stat tocmai cum cere legea. Dar verificarea nu s-a terminat, motiv pentru care ministrul Mediului îşi trimite iar specialiştii în control la Gorj. Nu înainte ca şi Ministerul de Interne să-şi facă la rândul lui un raport, verificările poliţiei demarând săptămâna care a trecut.

Traficul de lemne, sub lupa MAI
“Săptămâna trecută a fost verificarea de anvergură pe silvic, despre care probabil că se vor da şi informaţii publice, a fost coordonată de Ministerul de Interne şi încă nu sunt date publice. Se reîntorc echipele de control în Gorj săptămâna aceasta. Chiar înainte să ajung în judeţul Covasna am discutat cu cabinetul meu ca să coreleze echipele, să plece înapoi în Gorj. (…) Săptămâna acesta trebuie să meargă pe teren şi, cum oamenii din zona silvică au fost eliberaţi de verificările de săptămâna trecută, atunci pot să se cupleze cu corpul de control şi să plece în zonă”, a spus ministrul Korodi Attila, care s-a aflat luni într-o vizită de lucru în judeţul Covasna.
Reamintim că, în urma inundaţiilor de luna trecută, Ministerul Mediului a dispus efectuarea unei anchete pentru a se stabili dacă acestea au fost provocate din cauze naturale sau au la bază exploatări forestiere ilegale.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here