Echipa României, coordonată de profesorul Boian, a câștigat opt premii la Olimpiada Pluridisciplinară din Federația Rusă!

2316

Echipa României a obţinut opt premii şi locul I în clasamentul pe medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada – Yakuţia (2019). Lotul a fost coordonat şi însoţit de Dumitru-Flavius Boian, profesor la Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Târgu Jiu.

Membrii lotului olimpic al României au cucerit opt premii (trei medalii de aur dintre care una cu punctaj maxim, patru medalii de argint şi o medalie de bronz) la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada – Yakuţia, desfăşurată în perioada 8 – 14 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă).
Elevii din echipa naţională a României au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs (chimie, matematică, informatică şi fizică), performanţă care a plasat ţara noastră pe locul I în clasamentul pe medalii.
În funcţie de probele la care au luat parte, olimpicii români au obţinut următoarele rezultate:

* fizică: Antonia Alma Ghiţă şi Eduard-Florin Burlacu (elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalii de aur;

* informatică: Matei Tinca (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de aur cu punctaj maxim şi Mircea Danciu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de argint;

* chimie: Eugen Marian Piron (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “B.P. Hasdeu” din Buzău) şi Emeric Claudiu Ardelean (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare) – medalii de argint;

* matematică: Diana Ţolu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de argint şi Darius Lazea (clasa a IX-a/Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare) – medalie de bronz.

Potrivit regulamentului, în această competiţie se pot înscrie, independent, şi echipe ale liceelor. În acest an, din România au participat formaţii ce au reprezentat Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” (cinci medalii şi două menţiuni), Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” (o medalie şi o menţiune), Colegiul Naţional “Sfântul Sava” (două medalii), Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (şapte medalii şi o menţiune) şi Liceul Teoretic Naţional, toate din Capitală.
Lotul olimpic a revenit în ţară duminică seara, fiind întâmpinat şi felicitat, pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”, de ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here