Echipa lui Grigoraş, forţă în amicale! Pandurii şi-a găsit atacant ivorian

266

Pandurii Tg-Jiu s-a impus şi în ultimul amical din acest presezon şi poate aştepta încrezătoare startul campionatului. Băieţii lui Petre Grigoraş au trecut în deplasare de formaţia CSM Rm. Vâlcea, scor 2-0. Succesul din această partidă a demonstrat forma bună a gorjenilor în meciurile de pregătire. Din 5 amicale disputate în această vară, Pandurii a câştigat 3 şi au terminat nedecis 2. Aşa cum a anunţat la ultima conferintă de presă, Grigoraş a folosit în meciul de la Vâlcea o echipă apropiată de formaţia pe care o va alinia în prima etapă contra rivalilor de la CSU Craiova. O altă certitudine după perioada de acumulare pare a fi tânărul atacant Adelin Pârcălabu. Acesta a deschis scorul în partida din Zăvoi, în minutul 4. Jucătorul de 20 de ani, adus de la echipa a doua a clubului, este la a treia reuşită după cele două goluri marcate cu Steaua Roşie Belgrad şi a confirmat încrederea acordată de antrenor.
De altfel, forma bună a lui Pârcălabu are menirea de a-i linişti şi pe oficialii clubului, care au o variantă de rezervă în compartimentul ofensiv în cazul plecării lui Ioan Hora.
Până la o eventuală mutare, fostul golgheter al Ligii I nu-şi neglijează atribuţiile şi a punctat în minutul 18 al jocului de la Vâlcea. O altă noutate în materie de atacanţi din lotul Pandurilor a fost Moussa Traore. Acesta a intrat în partea a doua a meciului de sâmbătă, înlocuindu-l chiar pe Hora. Traore a prins 22 de minute în partida cu Vâlcea şi din primele informaţii va semna cu Pandurii chiar în această săptămână. În vârstă de 26 de ani, Traore este un atacant ivorian care a evoluat în sezonul trecut pentru RWS Bruxelles. De altfel, vârful care măsoară 1,84 m, a marcat două goluri chiar în poarta Pandurilor, vara trecută, când echipa de ligă secundă belgiană i-a învins pe gorjeni cu 3-1.
Surse apropiate clubului l-au caracterizat pe Traore drept un jucător cu o forţă deosebită şi un bun control al balonului. Cota acestuia în sezonul trecut era, conform site-ului de specialitate transfermarkt, 500 de mii euro! Fotbalistul din Coasta de Fildeş ar putea parafa o înţelegere din postura de jucător liber de contract.
În cariera sa Traore a mai trecut pe la echipele de primă ligă din Belgia, Zulte Waregem şi Standard Liege.

Pandurii Târgu Jiu – CSM Rm. Vâlcea 2-0 (2-0)
Stadion CSM Rm. Vâlcea
Au marcat: Pârcălabu (min.4), Hora (min. 18)
Pandurii: Stanca (min. 68 Lazar) – Unguruşan (min.68 Pleaşcă) – Vasiljevic, Bunoza, Acsinte (min. 68 Grecu), Răuţă, Voiculeţ (min. 46 Piţian), Pârcălabu (min.68 Munteanu), Nistor (min. 68 Armiche), Herea (min. 46 Trifu), Hora(min. 68 Traore).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here