Echipa feminină de fotbal de la Școala Nr.8, la Olimpiada Națională

2349

Și fetele joacă fotbal. Este și cazul elevelor de la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu. Fotbalistele acestei unități de învățământ au reușit o performanță, și anume vor participa la faza națională, după ce s-au clasat pe primul loc la Olimpiada Județeană a Sportului Școlar, fotbal fete, clasele primare.

Deși cele zece sportive se antrenează doar de o jumătate de an, jucătoarele au reușit să demonstreze că sunt cele mai bune din județ.
,,Am ales fotbalul pentru că mi se pare un sport foarte interesant…Îmi place foarte mult cum joacă CSU Craiova și susțin echipa pentru că este și din Oltenia”, ne-a povestit una dintre fete.
O altă sportivă ne-a dezvăluit că, cel care i-a insuflat pasiunea pentru fotbal a fost tatăl său: ,,mi-a plăcut de când eram mică, tatăl meu exersa cu mine fotbalul și verișorii mei, și trăind printre băieți m-au învățat numai fotbal”.
,,Este o moștenire atât de la fratele meu, cât și de la tatăl meu, astfel că m-am gândit să practic și eu acest sport”, ne-a mai povestit o altă elevă.
Profesorul micuțelor fotbaliste, Ionuț Mălăescu, este mândru de rezultatele obținute de fete, eleve în clasele a III-a și a IV-a.
,,Este foarte frumos să antrenezi o echipă de fete, care practică fotbalul, e altceva față de băieți. Sunt eleve foarte conștiincioase, vin la antrenamente, se supun. Facem chiar două antrenamente pe săptămână, vin tot timpul. Îmi place foarte mult să lucrez cu ele…
Este pentru prima dată când școala noastră participă la olimpiade sportive, cu fetele la fotbal. Am terminat atât faza municipală pe locul I, cât și pe cea județeană”, a declarat Ionuț Mălăescu, profesor de sport la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu.
Olimpiada Națională a Sportului Școlar, fotbal fete, clasele primare, se va desfășura în județul Olt, în perioada 12-14 aprilie.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here