Echipă de criză, rezultat de criză! FC Viitorul – Pandurii: 3-0

299

Pe o vreme geroasă, garnitura a doua a Pandurilor nu a putut face faţă Viitorului lui Hagi. Deşi a odihnit câţiva jucători de bază, trupa condusă de fostul decar al naţionalei s-a impus fără emoţii şi merge mai departe în Cupa României. Deşi cu o echipă fără experienţă la acest nivel, gorjenii au dat tot ce au putut, iar rezultatul este unul onorabil în condiţiile de faţă.

Filmul meciului
Aşa cum era firesc echipa gazdă a început în ofensivă partida, şi a avut ocazii încă din debutul meciului. Chiar şi aşa, Pandurii a scăpat fără gol în primul sfert de oră. Viitorul a accentuat presiunea şi, în minutul 19, Hodorogea a ratat o ocazie imensă, nereuşind să împingă mingea în poartă din câţiva metri. Peste numai câteva secunde, Trocan a făcut un penalti evident când l-a busculat pe Iancu în careu, dar centralul nu a văzut infracţiunea. Defensiva Pandurilor a cedat în cele din urmă în minutul 30, când acelaşi Iancu a fructificat o combinăţie între Carp şi Purece. Dani Lopez i-a iertat pe vizitatori 5 minute mai târziu, când a lovit transversala din centrul careului. Repriza secundă nu a adus mari noutăţi în ceea ce priveşte scenariul partidei. Formaţia de la malul mării a continuat să preseze, iar pandurii s-au apărat cu toată echipa. Tot Iancu a punctat la capitolul ocazii, dar Negrilă a respins şutul atacantului în corner (59`). Portarul Pandurilor nu a mai avut ce face în minutul 61, centrarea lui Purece fiind fructificată de Vînă. Purece şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor cu un şut în diagonală (66`). După golul 3 echipa lui Hagi a luat piciorul de pe acceleraţie, iar oaspeţii au avut prilejul să pătrundă de două-trei ori şi în careul advers. Din păcate, ai noştri s-au remarcat doar cu centrări, iar meciul s-a încheiat fără ca statistica să consemneze vreun şut pe spaţiul porţii lui Buzbuchi.

FC Viitorul – Pandurii Tg-Jiu: 3-0 (1-0)
Stadion Central, Ovidiu.
Au marcat: Iancu 30`, Vînă 59`, Purece 66`
FC Viitorul: Buzbuchi – Lopez, Hodorogea, Boli (Cioablă 70`), Mitache – Cicâldău (Stoica 70`), Carp, Casap – Purece, Iancu (Neniţă 63`), Vînă. Antrenor: Gheorghe Hagi.
Pandurii Tg-Jiu: Negrilă – Brânzan, David, Pițian, Tudoran – Tudor, Trocan (Miroiu 67`) – Dumitru, Pirtea, Pîrvulescu (Cioiu 80`) – Trifu (Gruia 74`). Antrenor: Marian Dinu.
Arbitri: Iulian Dima (Bucureşti), George Neacşu (Câmpulung Muşcel), Gabriel Stroe (Piteşti)
Observator de joc: Dorinel Dincă (Călăraşi)

“Noi am venit să facem un joc cât mai bun. E greu să emiţi pretenţii într-o asemenea formulă, n-am făcut nici antrenamente în această formulă. Băieţii mai tineri au vrut, s-au dăruit, dar n-au putut mai mult. Decizia nu a ţinut de noi, ni s-a spus că nu sunt suficienţi bani pentru ambele deplasări, şi se pare că am fost împărţiţi. Şi eu sunt răcit, alţi jucători sunt menajaţi. Trebuie să respectăm decizia. E o situaţie dezarmantă să venim şi fără medic. Nu mai putem în aceste condiţii. Sunt probleme grave”, a spus la finalul meciului căpitanul Andrei Piţian.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here