E iarnă în toată regula la Rânca

335

A nins și a viscolit la Rânca în cursul zilei de ieri încât oricine ar fi ajuns acolo nu ar fi crezut că în urmă cu doar câteva zile a fost Paștele. Stratul de omăt a trecut de 15 centimetri, acolo unde a fost viscolit fiind mai mare. Vântul a suflat însă cu peste 80 km/h, cele minus 5 grade Celsius din termometre părând să nu indice corect frigul resimțit de corpul uman. În stațiune numărul turiștilor este redus, două microbuze cu copii aflați în vacanță și alți câțiva vizitatori veniți pe cont propriu fiind singurii musafiri din stațiune. “Am venit de la Vâlcea pentru o plimbare, dar nu credeam că mai găsim zăpadă. Parcă sunt sărbătorile de iarnă, nu vacanța de primăvară. Norocul că nu am schimbat cauciucurile de iarnă și am putut urca fără probleme”, a spus unul dintre turiștii aflați la plimbare prin stațiune.
Drumul de acces spre Rânca s-a prezentat în condiții bune, chiar dacă a fost acoperit cu zăpadă. Drumarii au adus aici utilaje din alte zone ale Olteniei, Secția Drumuri Naționale Gorj folosind utilaje “de împrumut” și pe celelalte șosele din Godeanu și Valea Jiului pe care le are în administrare. Regionala Craiova a relocat utilajele din zonă în așa fel încât șoselele de munte de care trebuie să se îngrijească să nu fie blocate de căderile de zăpadă. “Noi la Rânca avem utilaje aduse de la Dolj, pe Godeanu, pe DN 67D, au mers de la Mehedinți, iar pe Defileul Jiului și pe DN 7A am folosit utilajele noastre, de la Târgu-Jiu, dar și de la colegii de la Olt”, a explicat Cristi Tudor, reprezentant al SDN Târgu-Jiu.
Ninsorile din aceste zile nu reprezintă o bucurie prea mare pentru nimeni, nici măcar pentru cabanierii din Rânca. Șeful acestora, Constantin Pănescu, spune că o vreme caldă ar fi fost mult mai de folos pentru venirea unui număr mai mare de turiști în stațiune. “Sezonul de schi este încheiat, acum chiar dacă va ninge de o jumătate de metru, așa cum e pe prognoze pentru aceste zile, nu se mai poate face mare lucru pentru că cei pasionați și-au pus deja schiurile în cui și așteaptă iarna viitoare. E o bucurie, desigur, pentru copiii aflați în vacanță, dar pe noi ne-ar fi ajutat mai mult o vreme însorită. Transalpina va rămâne închisă în continuare, iar asta înseamnă că turiștii vor ajunge la noi doar după ce șoseaua va fi deschisă. Până atunci mai este însă de așteptat”, spune Pănescu.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here