După douăzeci de ani – Primul drum asfaltat în comuna Samarineşti

504

În comuna Samarineşti, primarul Marian Ardeiu, a construit primul kilometru de drum după douăzeci de ani de la întreruperea acestui proces demarat înainte de 1989.

Kilometrul de drum asfaltat a fost construit pe bugetul local al comunei Samarineşti, în satul Băzăvani şi va continua până la abatajul minei Ţirioi, de unde construcţia drumului prin satul Băzăvani, până la Horăşti, unde va face joncţiune cu drumul asfaltat de primarul Dorin Hanu, urmând să fie construit şi realizat de SNLO. Precizăm că SNLO finanţează mai multe drumuri comunale, distruse din cauza lucrărilor miniere.

Alte sarcini ale SNLO

Valoarea totală a acestor lucrări va fi cuprinsă în bugetul companiei pe anii 2011-2012. În acelaşi timp, se va opera şi închiderea mineritului de subteran, în vederea căreia minerii sunt trimişi luna aceasta şi, probabil, şi luna viitoare în concediu sau în şomaj tehnic.

Cât priveşte sediile întreprinderilor miniere închise de la Boca (comuna Samarineşti), Horăşti, Leurda, Roşiuţa şi Zegujani (judeţul Mehedinţi), acestea nu sunt încă utilizate, deşi s-ar putea transforma, în baza unor investiţii minime, în centre de plasament, aziluri de bătrâni, sau instituţii specializate în îngrijirea persoanelor cu dizabilităţi, toate aceste sedii având bucătării autonome, săli de mese, vestiare de igienizare şi numeroase încăperi, care pot fi amenajate ca şi camere cu paturi. Unele dintre ele se află acum în custodia autorităţilor locale, altele au o formă de administrare ambiguă şi către toate aceste sedii, drumurile trebuie doar recondiţionate.

Constantin Bunilă

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here