După ce Boc i-a desfiinţat agenţia – Maricica Moţa se vrea şefă la Inspecţia Muncii

159

deschidereDemocrat-liberala, Maricica Moţa, rămasă fără loc de muncă, după ce Emil Boc i-a desfiinţat agenţia, acolo unde era preşedintă, vrea să rămână tot în capitală. Moţa s-a orientat tot spre Ministerul Muncii, unde vizează postul de şefă la Inspecţia Muncii.

Maricica Moţa nu vrea să se întoarcă în Gorj sau în avocatură, de acolo de unde a plecat înainte de a fi promovată politic în structurile de conducere ale Guvernului. După ce Emil Boc a cerut restructurararea în Guvern, mai multe ministere şi-au desfiinţat agenţiile. Una dintre ele este Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, pe care Marica Moţa o conducea de câţiva ani. Ministerul Muncii a desfiinţat această agenţie, lăsând-o pe Maricica Moţa fără funcţie de conducere. Acum, Moţa aspiră la o altă funcţie importantă şi, având în vedere că este preşedinta organizaţiei de Femei a PD-L Gorj, deci are carnetul de partid “portocaliu”, mai mult ca sigur va “câştiga” concursul pentru funcţia de inspector general de stat în Inspecţia Muncii.

Bătaie în trei

Concursul are loc în data de 17 septembrie, anul acesta, iar, conform informaţiilor deţinute de noi, pentru această funcţie se “luptă” trei persoane. Printre ele Maricica Moţa şi Constantin Miclău, cel care a ocupat această funcţie ca interimar, după demiterea Marianei Basuc.

Ani de zile, Mariana Basuc a fost de “neclintit” de pe această poziţie. Nici măcar dosarele penale sau drumurile la instituţiile de anchetă n-au reuşit să-i pună capac. A reuşit, însă, politicul.

Cineva din sfera PD-L a vrut neapărat locul lui Basuc. Şi cum competenţa pentru promovarea în instituţiile statului ţi-o conferă astăzi doar carnetul de partid, lucrurile sunt aranjate.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here