După ce au prejudiciat statul – Mamă şi fiu, în spatele gratiilor

345

suspect2 facuta de mineAdministratorii a două societăţi comerciale din comuna Prigoria, mamă şi fiu, au ajuns marţi seară în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, reţinuţi fiind pentru 24 de ore. Aceştia au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au dispus reţinerea în cursul zilei de marţi a doi administratori de firmă suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals. T.G.D, de 24 de ani, şi mama sa, T.V., de 43 de ani, în baza unor angajări fictive, au obţinut ilegal subvenţii, fapte prin care au produs un prejudiciu la bugetul statului în valoare de peste 775.000 lei. Angajările fictive au fost făcute de cei doi patroni în perioada 2007 – 2010, când peste 90 de persoane, majoritatea cu vârsta de peste 45 de ani, au fost angajate pentru a obţine subvenţii de la bugetul de stat.

Prejudicii de sute de mii de lei

suspect1 facuta de mine“Pentru realizarea activităţii infracţionale, suspecţii au întocmit în fals contracte de muncă, dar întrucât legea condiţiona acordarea subvenţiilor de menţinerea contractelor pe o perioadă de minim doi ani de zile, aceştia au încadrat persoane succesiv pe cele două firme, iar ulterior le desfăceau contractul de muncă cu menţiunea Necorespunzător. În această situaţie, angajatorul nu era răspunzător de încetarea raporturilor de muncă şi implicit nu era obligat să returneze sumele obţinute drept subvenţie”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Prin activitatea infracţională desfăşurată, cei doi administratori de societăţi comerciale au creat un prejudiciu la bugetul consilidat al statului în valoare de 775.000 de lei.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here