Duelul de la fotbal se repetă în prima etapă și la baschet – Energia debutează contra Craiovei

487

La Oradea, în prezența reprezentanților echipelor Ligii Naționale Masculine de Baschet, au avut loc tragerile la sorți pentru stabilirea calendarului noii ediții de campionat cât și pentru prima fază a Cupei României.

În fața unui campionat cinstit prin retragerea a trei echipe ce au întors spatele unei competiții pe care au simțit că nu o puteau termina, Energia Târgu Jiu va avea parte de un calendar echilibrat, dar care începe abrupt, cu un derby. În prima rundă a noului sezon, echipa antrenată de Constantinides va primi vizita celor de la SCM U Craiova, un duel zonal în care sunt extrem de multe ambiții și orgolii puse în joc, fiecare dintre cele două team-uri dorind a-și demonstra supremația în Oltenia.
Cum în acest sezon avem parte de un număr impar de concurente în prima ligă a baschetului masculin românesc, vom avea parte, etapă de etapă, de o echipă care va sta, Energia urmând a face acest lucru în etapa a 4-a, între meciurile cu BC Timișoara și CS Universitatea Cluj, a doua reprezentantă a orașului ardelean, proaspăt promovată în LNBM. Probabil cel mai greu meci al sezonului, cel contra campionilor de la Asesoft, este programat la jumătatea turului, în runda a 6-a, primul joc dintre Energia și Asesoft din sezonul regulat urmând a se juca la Târgu Jiu, returul fiind programat la Ploiești.

Lucky winner în cupă
Din postura de deținătoare a trofeului Cupei României, Energia Târgu Jiu va sta în prima fază a acestei competiții, una afectată și ea de retragerile celor trei echipe, Farul, Concordia și Știința București. Dacă Energia este calificată deja în sferturile de finală, prima fază a competiției are programate șase dueluri: U BT Transilvania Cluj – BC Timișoara, Gaz Metan Mediaș – BCM U Pitești, Timba Timișoara – CS Universitatea Cluj, BC Mureș – Steaua, CSM Oradea – CSU Atlassib Sibiu și Asesoft Ploiești – SCM U Craiova. Dacă Energia este lucky winner, în această primă fază va exista și un lucky looser, una dintre echipele învinse urmând a se alătura grupului de șapte echipe calificate pentru a completa tabloul sferturilor de finală.

I-au luat pe Woods și Minea
Tratativele purtate în ultima vreme cu pivotul Tony Woods s-au încheiat cu succes pentru gruparea târgujiană, care a bătut palma cu jucătorul american. Acesta a devenit al cincilea jucător străin din lotul Energiei pentru sezonul următor după ce echipa gorjeană își asigurase anterior serviciile lui Darby, Milosevic, Watson și Kremen, cel de-al șaselea urmând a fi, foarte probabil, Porter Troupe. Legat de transferul pivotului american, antrenorul Constantinides a declarat că a fost ales pentru abilitatea sa de a se descurca la fel de bine în ofensivă, cât și în apărare: „Pentru înălţimea sa, Woods se mişcă extrem de bine atât în faza ofensivă, cât şi în cea defensivă. Este un bun apărător, în plus de acest lucru, poziţionându-se foarte bine la recuperare. El munceşte în fiecare zi pentru a-şi îmbunătăţi jocul ofensiv, fiind un bun jucător de pick&roll”, a spus antrenorul cipriot al Energiei.
La sfârșitul săptămânii trecute, Energia a mai bătut palma cu un jucător, român de data aceasta. Este vorba de Marian Minea, un jucător de poziția 4, care sezonul trecut a jucat pentru Farul și BCM U Pitești, și care a mai trecut în cariera sa pe la Rapid Bucureşti, Rompetrol Bucureşti, CS Politehnica Iaşi, CS Otopeni, Steaua Bucureşti.

Programul Energiei în turul LNBM:
Etapa 1: Energia Târgu Jiu – SCM U Craiova
Etapa 2: BCM U Piteşti – Energia Târgu Jiu
Etapa 3: Energia Târgu Jiu – BC Timişoara
Etapa 4: Energia Târgu Jiu – stă
Etapa 5: CS Universitatea Cluj – Energia Rovinari
Etapa 6: Energia Târgu Jiu – CSU Asesoft Ploieşti
Etapa 7: CSM Oradea – Energia Târgu Jiu
Etapa 8: Energia Târgu Jiu – CSU Sibiu
Etapa 9: Steaua CSM – Energia Târgu Jiu
Etapa 10: Energia Târgu Jiu – BC Timba Timişoara
Etapa 11: U BT Cluj – Energia Târgu Jiu
Etapa 12: BC Mureş – Energia Târgu Jiu
Etapa 13: Energia Târgu Jiu – BC Gaz Metan Mediaş
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here