Duel cu liderul la handbal

227

După o serie negativă de patru meciuri la rând fără victorie, echipa de handbal a Energiei joacă, sâmbătă, de la 12.45, la Târgu-Jiu, un meci foarte dificil. HC Odorhei, adversara gorjenilor este prima în Liga Națională, la egalitate cu CSM București. HC Odorhei este neînvinsă în acest sezon și pleacă favorită certă cu trupa din Târgu-Jiu.

Energia nu a mai câștigat din etapa a 2-a, 34-25 cu Danubius Galați, de altfel singurul succes stagional. Ar fi o minune ca handbaliștii gorjeni să obțină ceva din duelul cu fruntașa HC Odorhei.
Trupa lui Vlad Caba are a doua apărare a Ligii, cu 144 goluri primite, unul mai mult decât CSM București. În schimb, gorjenii au unul din cele mai slabe atacuri ale campionatului. Doar Minaur, Turda, Danubius Galați și CSM Focșani au marcat mai puțin.

Bârză și compania speră însă să răstoarne calculele hârtiei.
“Meciul cu Odorheiul este foarte greu, este unul din meciurile pe care le-am considerat grele de la începutul sezonului, ne-am aşteptat la altele poate să fie puţin mai uşoare şi să avem şi rezultate în urma lor. În momentul de faţă suntem nevoiţi să ne agăţăm puternic de orice meci, să-l jucăm pentru a-l câştiga. Este foarte clar că nu ne mai putem permite încă o înfrângere în teren propriu. În plus de atât, va trebui să aducem puncte şi din deplasare.
Eu nu mă gândesc în momentul de faţă la o înfrângere, pregătim totul pentru a câştiga, toate discuţiile pe care le avem, toate antrenamentele sunt pentru câştig, sunt convins că şi băieţii se gândesc doar la victorie. Acum este foarte important să se remonteze psihic şi sunt convins că dacă vor face asta în aceste 2-3 zile până la meci vom putea avea o prestaţie foarte bună. Nu suntem favoriţi că jucăm acasă, echipele din campionat sunt toate echilibrate valoric şi diferenţa o fac greşelile mai puţine, numărul mai mic de ratări sau greşeli în atac, în apărare, aici este singura diferenţă în momentul de faţă. Absolut toate echipele pot juca şi câştiga în deplasare sau în meciurile de acasă, campionatul este foarte echilibrat.”, a declarat interimarul Sorin Bârză.

Acatrinei, incert
Cel mai bun om al gazdelor este incert cu HC Odorhei. Florin Acatrinei a suferit o fisură de peroneu, iar medicul îi interzice să evolueze. În schimb, Andrei Enache a fost refăcut și se antrenează normal. “Nu ştiu dacă vom putea să contăm pe Acatrinei în continuare, pentru că acea fisură de peroneu s-ar putea să fie mai delicată şi n-aş vrea să îl forţăm şi ulterior să fie nevoie de o recuperare mult mai îndelungată. Enache a intrat astăzi la antrenament, a făcut mai uşor cu mingea, nu ştiu dacă va putea arunca, dar va fi prezent în lot sâmbătă”, susține Bârză.

Chiruț caută soluții
Regizorul atacurilor Energiei, Adrian Chiruț, speră ca meciul cu HC Odorhei să reprezinte un nou început pentru echipa sa.
“Încercăm să ne revenim după această perioadă nefastă. Sperăm ca odată cu acest meci cu Odorheiul să ne revenim. Este un meci foarte important și avem nevoie de punctele puse în joc. Sper ca acest meci să fie cel care să ne relanseze. Știm că trecem printr-o perioadă nu tocmai plăcută, dar căutăm soluții. Poate reușim acest lucru chiar de la meciul de sâmbătă cu Odorhei. Trebuie să începem să ne recuperăm punctele pierdute. Va fi însă un meci foarte greu cu Odorhei. După cum se vede în clasament este o echipă puternică”, susține Chiruț.
Faptul că nu mai au nimic de apărat reprezintă atuul oltenilor, consideră Chiruț. “Au nucleu de jucători care joacă de mai mulți ani împreună și poate fi un atuu pentru ei, în timp ce noi la Tg-Jiu, majoritatea au venit în această vară. Chiar și în aceste condiții noi trebuie să ne pregătim cât de bine pentru acest meci în care trebuie să dăm totul pentru a câștiga punctele puse în joc. Faptul că am pierdut multe puncte până acum se poate transforma într-un atuu pentru noi și asta pentru că ne face să ne dorim și mai mult să recuperăm aceste puncte. Trebuie să începem să adunăm puncte chiar de la acest meci, mai ales că jucăm acasă. Punctele de pe teren propriu sunt foarte importante”, afirmă jucătorul Energiei. Adrian Chiruț crede că o eventuală înfrângere nu îi scoate din calculele pentru play-off. “Nu trebuie să avem în cap o asemenea idee. Noi trebuie să ne concentrăm pe acest meci și să ne gândim doar să luăm aceste puncte.”, a mai spus conducătorul de joc al gorjenilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here