Dublă amicală pentru trupa lui Rudic

612

Rudic nu pune preț pe rezultatele primelor amicale, tehnicianul Energiei dorind să testeze schimbările făcute în sistemul defensiv.

După două săptămâni de pregătire intensă, fără a avea însă adversari și jocuri de verificare, echipa de handbal a Energiei trece la nivelul următor și începe să-și testeze forțele în jocuri de verificare, două dintre ele fiind programate la finalul acestei săptămâni. Energia s-a deplasat la Turda, acolo unde va disputa două meciuri amicale în compania unor echipe din Liga Națională. Primul meci test va fi în compania gazdelor de la Potaissa, meci care va avea loc în această seară, cu începere de la ora 18.00, în vreme ce în al doilea joc echipa gorjeană va da piept cu echipa campioană, Minaur Baia Mare, vineri, cu începere de la ora 16.00.

Apărarea, principalul obiectiv urmărit
Antrenorul Bozo Rudic a avut suficient timp pentru ca acum să-și pună echipa să joace conform stilului său sau măcar să încerce să facă acest lucru. Pentru a avea o echipă mai pragmatică în apărare, Rudic a schimbat ceva în jocul de apărare al Energiei și acum vrea să vadă dacă ceea ce le-a cerut jucătorilor în antrenamente vor putea să și pună în practică la jocuri. Tocmai pentru că se află încă în zona experimentală, Rudic spune că rezultatele acestor jocuri de pregătire trec în plan secund: „Pregătim un pic mai diferit acest turneu. Nu contează prea mult rezultatele, nu i-am avut pe toți la pregătire. Iancu abia a venit, el a fost la lotul național, Chiruț a fost accidentat și a fost la tratament. La apărare am schimbat ceva acolo, ne apărăm tot 6-0, însă am făcut ceva acolo schimbări. Este important să facem meciuri să ne obișnuim cu acest mod de apărare. Trebuie să se obișnuiască jucătorii cu ceea ce le cer eu, iar meciurile acestea două sunt bine venite. Vom pune accent pe apărare și alergare la acest turneu”, a declarat antrenorul sârb al Energiei.

Chiruț, încă nerefăcut
Bozo Rudic încă nu a putut să-și facă antrenamentele având întregul lot la dispoziție, lucru care-l face să fie ușor nemulțumit, însă nu are ce face și trebuie să caute soluții și pentru astfel de situații, când nu are toți jucătorii la dispoziție. Cea mai serioasă problemă pe care o are este cea a lui Chiruț, conducătorul de joc care în ciuda faptului că a petrecut o perioadă lungă de recuperare la Târgu Mureș nu s-a refăcut și este în continuare indisponibil: „Chiruț este tot accidentat la cot. Nu va merge cu noi la Turda pentru că nu s-a refăcut din punct de vedere medical. A făcut 20 de zile de recuperare, dar nu este bine. Nu știu dacă se va opera, va mai merge la Târgu Mureș la un control”, a mai declarat Bozo Rudic. Din fericire, există și vești bune și chiar din partea jucătorilor care evoluează pe acest post. Adus pe final de an la Energia, Dejan Pralica începe să se integreze din ce în ce mai bine în lotul echipei gorjene, interacționează tot mai mult cu coechipierii și acest lucru nu poate decât să-l bucure pe antrenor, care are mari așteptări de la centrul venit de la Vojvodina Novi Sad: „Deja s-a adaptat. A început să vorbească limba română, se înțelege bine cu colegii”, spune Rudic despre singurul jucător pe care a reușit să-l aducă la echipă după ce a preluat Energia.
Revenit de la echipa națională, pivoltul Dragoș Iancu este cu un pas în spatele coechipierilor săi în ceea ce privește tonusul fizic. Acesta vine de la un cu totul alt tip de pregătire, a ratat partea de pregătire fizică alături de colegii săi de la echipa de club, dar Bozo Rudic speră ca Iancu să recupereze cât mai repede ceea ce a pierdut: „Se vede că nu este prea bine fizic, dar își va reveni. E păcat că nu a jucat la lot prea mult”, a mai spus tehnicianul plav al Energiei.

Au combinat metodele de pregătire fizică
Energia a început sezonul cu o altă bancă tehnică, antrenorul principal din vară, Liviu Andrieș, fiind schimbat pe parcurs cu Bozo Rudic. Antrenorul sârb a dorit să continue colaborarea cu Florin Vasilcan, cel care la începutul pregătirii din vară a stat la Târgu-Jiu mai bine de o săptămână pentru a pune la punct pregătirea fizică a jucătorilor. Preparatorul fizic era așteptat și în această iarnă, însă la Târgu-Jiu au ajuns doar sfaturile sale: „Vasilcan trebuia să vină, dar nu a mai ajuns. A luat legătura cu Sorin (n. red. – Bârză) cu el și am combinat ce a spus el cu ce avem noi. Am lucrat până acum la pregătirea fizică, două săptămâni de acumulări. Abia de luni am început lucrul cu mingea în sală în plan tactic”, a explicat Bozo Rudic.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here