DSP Gorj marchează Săptămâna Europeană a Mobilităţii

660

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj celebrează în perioada 16-22 septembrie 2019 Săptămâna Europeană a Mobilităţii și organizează campania cu sloganul „Mergi cu noi!”. Tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii este „Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță rutieră”. În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată „Ziua fără mașini!”
Campania Săptămâna Europeană a Mobilităţii din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare: să combine mersul pe jos cu bicicleta și cu transportul public. Ediția din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare europeană adresată autorităților locale și locuitorilor din mediul urban pentru a-și corobora eficient acțiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană.
Obiectivele campaniei sunt: conștientizarea populației în formarea unor atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos prin adoptarea mobilității alternative (mersul pe jos și cu bicicleta); prezentarea de alternative de mobilitate durabilă locuitorilor din mediul urban.
La nivel județean se vor organiza evenimente de informare și conștientizare a populației asupra problematicii poluării mediului din orașe și a posibilității creșterii calității vieții lor prin adoptarea modului de deplasare multimodal.
Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor campaniei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here