DSP Gorj aşteaptă dozele de Pentaxim

335

Pentaxim, vaccinul care se administrează bebeluşilor la vârsta de patru luni şi care îi protejează de difterie, tetanos, tusă convulsivă, poliomielită, meningită, infecţii ale sângelui şi altele, lipseşte din judeţul nostru. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a solicitat vaccinul, dar acesta întârzie să apară.

De mai mult timp, vaccinul Pentaxim lipseşte de la medicii gorjeni. Părinţii bebeluşilor sunt disperaţi şi caută soluţii pentru imunizarea micuţilor. Pentaximul, sau vaccinul diftero-tetanos-poliomielitic, poate fi achiziţionat şi din farmaciile cu circuit deschis, contra cost; Pentaxim se vinde cu aproximativ două sute de lei, însă chiar şi aşa este destul de greu de găsit, astfel încât şi părinţii care sunt dispuşi să scoată bani din buzunar trebuie să aştepte până când problema serului va fi rezolvată. Potrivit medicilor, Pentaxim este indicat pentru a proteja copilul împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi împotriva infecţiilor sângelui la copii, începând cu vârsta de 2 luni.

DSP confirmă că bebeluşii vor fi recuperaţi
Direcţia de Sănătate Publică Gorj a făcut tot posibilul pentru a evita o criză privind acest vaccin, însă, în ciuda demersurilor conducerii instituţiei, dozele încă nu au ajuns în judeţul nostru. „Noi am solicitat vaccinul, dar încă nu l-am primit. Comanda s-a făcut de ceva timp, însă Ministerul Sănătăţii este cel care trebuie să ni-l trimită. Până acum nu a venit”, a explicat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj spun că toţi bebeluşii care nu au fost imunizaţi sunt catagrafiaţi şi recuperaţi în cel mai scurt timp de la primirea dozelor de vaccin. „Bebeluşii care nu au fost vaccinaţi vor fi catagrafiaţi şi recuperaţi în cel mai scurt timp de la primirea vaccinului; oricum ei au o imunitate mai mare în primele luni de viaţă, mai ales dacă sunt alăptaţi la sân”, spun oficialii DSP Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here