DSP Gorj a primit 2250 de doze de vaccin hexavalent și 800 de doze de BCG

323

O nouă tranșă de vaccinuri a ajuns la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Este vorba despre 2250 de doze de vaccin hexavalent și 800 de doze de BCG. De asemenea, a fost suplimentat și stocul de vaccin antigripal cu încă 1500 de doze.

Vaccinul hexavalent oferă protecţie împo­triva a şase boli periculoase, respectiv: difterie, tetanos, tuse convulsivă (pertussis), infecţii cu Haemophilus influenzae tip B, hepatita B şi poliomielită, şi se face în trei doze (două, patru şi 11 luni) la bebeluşi. Peste 2200 de doze de vaccin hexavalent au ajuns, recent, în județul nostru. „Am primit 2250 doze de vaccin hexavalent și 800 de doze de BCG”, a confirmat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
BCG, vaccinul contra formelor grave de tuberculoză, acoperirea vaccinală este una relativ bună, pentru că acest ser se administrează imediat după naştere. Acoperirea vaccinală în cazul BCG este de peste 90%.Trebuie precizat faptul că Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a mai primit încă 1500 de doze de vaccin antigripal.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here