DSP Gorj a primit 1.750 de doze de vaccin hexavalent

458

Ministerul Sănătății s-a ținut de cuvânt și a distribuit vaccinul hexavalent în întreaga țară. La Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj au ajuns 1.750 de doze. Acestea vor fi repartizate medicilor de familie din județ, în funcție de necesități. Prioritate la vaccinare au copiii care rămăseseră neimunizați.

Direcția de Sănătate Publică Gorj și-a refăcut stocul de vaccin hexavalent, după ce, la începutul acestei săptămâni, au ajuns la sediul instituției, de la Ministerul Sănătății, 1.750 de doze. La nivel național a fost repartizat un număr de 107.300 de doze, ce vor fi împărțite cabinetelor medicale în vederea continuării procesului de imunizare. Vor fi chemați la cabinetele medicilor de familie, mai întâi copii nevaccinați, urmând apoi imunizarea nou-născuților conform calendarului național de imunizare.
Vaccinul hexavalent este împotriva unor boli precum difteria, tetanosul, tusea convulsivă, hepatita B și poliomielita. Acestea sunt afecțiuni greu de tratat care ar pune în pericol viața micuțului.
Potrivit Ministerului Sănătăţii disfuncţionalităţile înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilităţii producătorului de a produce și livra acest produs în timp util, în această situație aflându-se mai multe state, atât la nivel european, cât şi mondial. Pentru luna ianuarie, în Gorj au existat 785 doze de vaccin hexavalent.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here