În perioada 22-24 aprilie 2020, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au desfășurat acțiuni de control la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2. În data de 22 aprilie a.c., inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au sancționat contravențional pe șoferul mașinii care transporta hrana bolnavilor, întrucât nu purta echipament de protecție. Acesta a fost surprins în momentul în care a intrat cu autoutilitara în curtea spitalului. Valoarea amenzii se ridică la suma de 2.000 de lei. De asemenea, un ajutor de bucătar a primit un avertisment din cauză că nu purta bonetă. O altă sancțiune, tot în valoare de 2000 de lei, a fost aplicată bucătarului de serviciu, în data de 24 aprilie a.c. Acest control s-a efectuat în urma unei sesizări telefonice făcută de o pacientă internată în Secția de Boli Infecțioase. Femeia reclama faptul că a găsit o insectă în mâncare. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au efectuat controale la blocul alimentar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, sancționând bucătarul de serviciu pentru nerespectarea măsurilor prevăzute de normele de igienă în vigoare, privind prepararea, păstrarea, depozitarea, transportul și servirea produselor alimentare.