Drumuri din Arcani, modernizate prin „Anghel Saligny”

838

Mai multe drumuri din comuna Arcani vor fi reabilitate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Autoritățile au scos deja la licitație lucrările de proiectare şi execuţie pentru proiectul „Modernizare drumuri de interes local și străzi, în comuna Arcani, județul Gorj”.
Străzile propuse spre modernizare sunt: Strada Jaleșului, Aleea Câmpurilor, Strada Bisericii, Aleea Ibrului, Aleea Viilor, Aleea Dealul Bătrân și Aleea Bureți. Drumurile se află în intravilanul comunei și au o lungime totală de peste 4 kilometri.
Investiția se ridică la peste 6,3 milioane lei, fără TVA.
„Drumurile care fac obiectul acestei documentații sunt improprii circulației autovehiculelor și pietonilor, având ca strat de rulare o pietruire infestată cu pământ, cu grosime variabilă, și prezintă degradări de tipul cedărilor, gropi în care apa ploilor băltește. O mare problemă o reprezintă colectarea și evacuarea apelor de pe partea carosabilă, actualmente aceasta se desfășoară la întâmplare, din cauza lipsei drenajului adecvat al drumurilor. De-a lungul drumurilor din comuna Arcani analizate, șanțurile sunt practic nefuncționabile sau lipsesc.
Șanțurile existente sunt de pământ, fiind necesare lucrări de reprofilare și decolmatare prin săpătură mecanizată și manuală și execuția de șanțuri noi acolo unde nu există. Sunt și sectoare izolate cu șanțuri de beton amenajate probabil de localnici în fața proprietăților.
Podețele existente, transversale sau la intersecții de drumuri, sunt colmatate. În perioadele foarte bogate în precipitații, străzile analizate se înnoroiesc, făcând dificilă circulația autovehiculelor”, potrivit caietului de sarcini.
Firmele interesate de lucrare au termen până pe data de 21 octombrie să depună ofertele sau cererile de participare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here