Dragostea și bucuria de a învăța copii

1205

Joi, 24 iunie 2021, doamna învățătoare Elena Vănușcă, de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, a trecut în rândul pensionarilor.

Ne bucurăm de rezultate, muncim, învățăm, explorăm. Și creștem. E o întreagă echipă în spatele unei diplome. În spatele unei nerenunțări. A unui nou început. Al unui sfârșit încununat cu lauri. Bucuria de a învăța se plămădește zi de zi. Se pun multe ingrediente și e nevoie de îndelungă răbdare ca ea să rodească. Ingredientul principal al bucuriei copiilor noștri este doamna învățătoare Elena Vănușcă, de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, care joi, 24 iunie, cu prilejul sfârșitului de an școlar, și-a luat adio de la elevii săi și a trecut la îngrijit nepoței. Aceasta a fost ultima generație de elevi pe care a instruit-o și educat-o de la clasa pregătitoare la clasa a IV-a, numai că această generație a dus-o doar până la finalul anului școlar al clasei întâi și a venit vremea pensionării.
Delicatețea cu care le vorbește, dragostea cu care leagă activitățile extra, perseverența de a le urmări toate temele și priceperea de a se apropia de inimile lor. Apoi vine dorința elevilor de a reuși. Faptul că se încurajează unii pe alții. Că se îndeamnă la toate activitățile desfășurate, atât la cele plăcute și distractive, cât și la cele care presupun muncă și disciplină. I-a învățat ca toți să formeze o echipă care se luptă cu un destin plin de obstacole. Iar lupta nu a fost deloc ușoară.
Fiecare dascăl își pune partea sa de contribuție la formarea și educarea elevilor, iar vârful icebergului sunt rezultatele lor. Bune și foarte bune. Acesta este instrumentul prin care le putem măsura evoluția. Certitudinea că nu s-au ostenit în zadar.
La acest moment dureros pentru un dascăl, dar inevitabil în cariera sa, de la elevi, părinți și bunici, de la noi toți, îi adresăm un sincer, dar măreț ”Mulțumim!”. Cu toții avem inima plină de recunoștință pentru tot efortul ei de fiecare zi. Mulțumim, doamna învățătoare, Elena Vănușcă pentru tot ce-ați făcut pentru copii noștri. FELICITĂRI! Să vă dea Domnul sănătate și pensie lungă!
Lt. col. (r.) Gheorghe BUŞE, UZPR Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here